112

Se billederne: Humlum Kro ødelagt af brand

Der kom meldinger om brand på Humlum Kro kort før klokken halv seks mandag morgen.Foto: Johan Gadegaard
Annonce

Humlum: Natten til mandag udbrød der brand på Humlum Kro, og mandag morgen var brandvæsnet stadig i gang med efterslukningsarbejdet.

- Der er gået ild i selve hovedbygningen, og det har så spredt sig med røg til resten af kroen, siger Jean Warming, vagthavende indsatsleder ved Nordvestjyllands Brandvæsen, og tilføjer:

- Kroen er kraftigt ødelagt af røg og brand.

Jeanette Thomsen er forpagter af Humlum Kro sammen med sin mand, Kenneth Thomsen. Det unge par overtog nøglerne til den gamle kro i februar i år og flyttede med to børn fra Jerlev nær Vejle til et hus i Humlum. De blev vækket med nyheden om branden klokken 5.20 mandag morgen.

Ifølge Jeanette Thomsen er det ikke muligt at se skader uden på bygningen.

- Men indvendigt ser det ikke for godt ud, siger hun.

Det vides endnu ikke, hvad der startede branden. Humlum Kro skulle efter planen være vært for flere selskaber de kommende weekender, og forpagterparret er i gang med at finde ud af, hvor slemme skaderne er, og hvad der kan gøres.

Forpagterne har endnu ikke fået mulighed for at besigtige skaderne.Foto: Johan Gadegaard
Efterslukningsarbejdet var ved avisens deadline mandag morgen stadig i gang.Foto: Johan Gadegaard
Brand på Humlum Kro. Foto: Johan Gadegaard
Brand på Humlum Kro. Foto: Johan Gadegaard
Brand på Humlum Kro. Foto: Johan Gadegaard
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.