Annonce
Kultur

Øl- og vin-festivaler rykker ud af Slagteriet

- Vi håber på 1500 gæster, da det er den maksimale kapacitet, lyder det fra Holstebro Events. Foto: Holstebro Events
Såvel niveau som ambitioner bliver løftet med flytning, mener arrangør.
Annonce

Holstebro: Øl- og vin-festivalen kommer igen næste år. Det sker bare i nye rammer.

- Der er gang i en ombygning på Slagteriet, som gør, at det vil blive besværligt for os at kunne være der. Det er vist noget med, at trappen til førstesalen skal laves om, og cement skal rives op. Men det er overhovedet ikke et definitivt farvel til Slagteriet, siger arrangørerne Kristian Andersen og Kenneth Jeyaratnam fra Holstebro Events.

Det er tredje gang, når øl-festivalen den 4. april næste år finder sted, mens det er anden gang, vin-festivalen den 22. februar er i byen.

Det er dog første gang, Musikteatret Holstebro bliver hjemstedet for de to begivenheder.

- Der har været meget snak om, at byens aktører ikke kan finde ud af at arbejde sammen, og derfor er det så rart, at vi fik denne invitation af direktør Anders Jørgensen og administrationschef Lone Abildtrup. Flytningen til Musikteatret kommer til at løfte niveauet; alene i noget så simpelt at vi får varme på, men også udseendemæssigt, selvom vi godt kan lide det rå og rustikke look, Slagteriet har. Dertil kommer, at Musikteatret har en kæmpe kundegruppe, som gør det muligt at nå ud til endnu flere potentielle gæster, siger arrangørerne.

Det er blandt andet trappen her, der bliver en del af en ombygning på Slagteriet. Derfor flytter øl- og vin-festival i Musikteatret Holstebro. Foto: Holstebro Events

Den største

Ambitionsniveauet stiger også tilsvarende.

- Sidste år kom der 600 mennesker til vin-festivalen. Der var 13 udstillere. Denne gang kommer der 20, hvoraf tre er lokale, så vi kommer ikke uden om, at vi gerne skulle nå omkring 1000 gæster næste år, siger Kristian Andersen og Kenneth Jeyaratnam.

Øl-festivalen bliver den største i Midt- og Vestjylland med 20 bryggerier. Der sigtes igen efter 1500 deltagere. Der vil desuden være stand-up.

Fælles for begge arrangementer er, at der vil være delikatesser, live-musik - samt at alt præsenteres i nye lokaler.

- Det bliver flotte rammer, og så er det også nyt, at vi bliver nabo til byen, hvor man nemt kan tage hen bagefter. Det er vigtigt at forny sig, og det bliver godt at prøve denne synergi med Musikteatret af, siger arrangørerne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.