Annonce
Kultur

22 år og ikke skyggen af teater-erfaring: Alligevel skal vestjyske Andrea være Whitney Houston

Der er næsten et år til premieren i Tivoli, og endnu længere før "The Bodyguard - The musical" kommer til Musikteatret Holstebro i december 2020 - med Andrea Lykke Oehlenschlæger som Rachel Marron i hovedrollen. Pressefoto.
"The Bodyguard – The Musical" står og falder med den kvindelige hovedrolle, mener producenten, hvilket kun gør Andrea Lykke Oehlenschlægers vej endnu mere imponerende. Jeg skulle bare have den rolle, siger sangerinden, der nu træder ind i en ukendt verden.
Annonce

Holstebro: Begrænsningerne er til at få øje på.

Blot 22 år gammel. Et ganske ubeskrevet blad, hvor et af højdepunkterne er at have været gæstesangerinde til Stig Rossens julekoncerter.

Og så er der musical-erfaringen.

- Jeg har måske haft to replikker i en skole-musical på et eller andet tidspunkt, men ellers har jeg ikke spillet teater før, indrømmer Andrea Lykke Oehlenschlæger.

Så hvad i alverden bevirkede, at ambitiøse Langkjær Entertainment og Live Nation mandag kunne afsløre, at filmhittet "The Bodyguard" bliver til en musical, og hovedrollen, afdøde Whitney Houstons rolle Rachel, indtages af Andrea Lykke Oehlenschlæger fra Ringkøbing?

Svaret er hendes stemme.

- Vi har hele tiden været klar over, at en produktion af The Bodyguard – The Musical står og falder med den kvindelige hovedrolle. Kravene er store, hun skal kunne bære Whitney Houstons mange fantastiske sange vokalt, og hun skal have et overbevisende dramatisk talent, der kan få publikum til at tro på Rachels stærke følelser, hendes heftige temperament, kærlighed og had. Da Andrea Oehlenschlæger første gang mødte op til en af vores mange auditions og sang sin version af "I Will Always Love You", sagde det bare BANG. Her var den stemme, der kunne løfte opgaven - og arven fra Whitney. Både vokalt og skuespilsmæssigt er Andrea helt ekstraordinært talentfuld - uden tvivl en kommende stjerne, lyder de rosende ord fra forestillingens kreative producent, Thomas Langkjær, i en pressemeddelelse.

The Bodyguard

Filmen "The Bodyguard" med Whitney Houston og Kevin Costner i hovedrollerne er fra år 1992 (havde dansk premiere i januar 1993). Anmeldernes modtagelse af filmen var lunken, men det var publikum tilsyneladende ligeglad med. Ifølge filmsitet IMDB.com vurderes "The Bodyguard" til at have kostet omkring 25 millioner dollars at lave - og at have indtjent 411 millioner dollars alene i biografen på verdensplan.

"The Bodyguard - the musical" får premiere den 17. september 2020 i Tivolis Koncertsal. Dernæst går turen til Esbjerg, Vejle, Viborg, Aalborg, Aarhus og til sidst Holstebro.

Musicalen opføres i Musikteatret Holstebro den 15.-20. december 2020. Billetsalget åbner på fredag, den 25. oktober.

Skulle have rollen

Vejen til en premiere i Tivoli næste år lå gemt i en julegave for mange år siden.

- Jeg tror, jeg var 11 år gammel, da jeg fik DVD'en med The Bodyguard i julegave. Jeg er vokset op med den og med Whitney Houston. Musicals er ikke noget, jeg har beskæftiget mig med overhovedet, og det var heller ikke det, jeg i første omgang troede, at jeg skulle give mig i kast med. Men rollen var lige mig, den skulle jeg bare have, fordi jeg har været en kæmpe fan af Whitney Houston, lige siden jeg var lille. Samtidig må jeg indrømme, at det er skræmmende at skulle forsøge at efterfølge hende, men det er også en kæmpe ære, forklarer Andrea Lykke Oehlenschlæger.

Hun stammer fra Etiopien, men blev adopteret, da hun var otte måneder gammel. I 2016 forlod hun Ringkøbing til fordel for København for at forfølge drømmen om at synge. Den drøm lever stadig.

- Det er stadig min plan at gå efter musikken. Umiddelbart tænker jeg ikke, at det er musical-vejen, jeg vil beskæftige mig med, medmindre et eller andet skulle dukke op, siger Andrea Lykke Oehlenschlæger, der fortæller, at hun er i dialog med pladeselskaber.

Indtil da arbejder hun med sine begrænsninger, hun udmærket er klar over, og derfor deltager hun i øjeblikket på aftenskole for at blive trænet og vant til skuespilsdelen i en musical.

Andrea Lykke Oehlenschlæger skal spille over for Johannes Lassen (til højre), der indtager Kevin Costners rolle fra filmens verden. Desuden medvirker Lea Thiim Harder og David Owe. Pressefoto
Andrea Lykke Oehlenschlæger har blandt andet gået på gymnasiet i Ringkøbing, og hun har desuden familie i Hjerm. - Whitney Houston er teknisk så dygtig og har en fantastisk stemme. Hun er en af de største og bedste sangere nogensinde, siger hun. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.