Mærkedage

40 år hos BEAS

Kjeld Lisby Nørby har ikke arbejdet 40 år sammenhængende på virksomheden, så derfor er han ikke berettiget til Dronningens fortjenstmedalje. Men en medalje fik han alligevel overrakt af virksomhedens nuværende ejer, Karl Kristian Mikkelsen (til højre), men det var i form af en hjemmelavet medalje. Privatfoto
Annonce

Bøvlingbjerg: Kjeld Lisby Nørby har denne sommer været ansat sammenlagt 40 år hos virksomheden BEAS i Bøvlingbjerg.

Kjeld Lisby Nørby er udlært elektriker hos Hans Maarupgård, der også stiftede BEAS. Han tog en kort afstikker på et års tid til Cheminova, men vendte hurtigt tilbage og fortsatte hos BEAS, hvor man er meget glade for ham. Han kan sit håndværk og er den, der løser mange af virksomhedens specialopgaver.

Kjeld Lisby Nørby er en dygtig medarbejder som besidder en enorm mængde viden, erfaring og know how, hvilket er med til at drive virksomheden. Han er samtidigt utroligt vellidt af såvel kolleger som kunder.

Dagen blev markeret ved en intern reception på BEAS i sidste uge.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.