112

87-årig cyklist dræbt: Bilisten forsøgte at undvige

Arkivfoto: Scanpix.
Blev fløjet på sygehuset, men lægerne kunne ikke redde 87-årig mands liv.
Annonce

Holstebro: En 87-årig cyklist blev søndag aften erklæret død af lægerne på Skejby, efter at han klokken 10.22 havde været involveret i en trafikulykke på Herningvej.

Ifølge politiet ville den 87-årige, som kørte på el-cykel, formentlig krydse Herningvej, da han bliver ramt af en bil.

- Ifølge de vidneudsagn som vi har fået, så tyder det foreløbig på, at bilisten har forsøgt at undvige cyklisten, men at han alligevel har ramt ham, fortæller Knud Lauridsen fra lokalpolitiet i Holstebro.

Der blev hurtigt rekvireret en læge og en ambulance til ulykkesstedet, og senere kom også en lægehelikopter, der fløj cyklisten til Skejby. Efter uheldet blev mandens tilstand karakteriseret kritisk, og klokken 19.33 blev den 87-årige erklæret død.

Ifølge lokalpolitiet er der blevet taget blodprøver af den 28-årige bilist for at tjekke, om han har været påvirket.

- Det er helt standard, fortæller politikommissær Knud Lauridsen.

Bilisten er ikke kommet fysisk til skade.

- Hvorfor cyklisten ville krydse vejen eller de nærmere omstændigheder, kender vi ikke til. Men vi har nogle vidneudsagn, som vi skal have fulgt op på, siger Knud Lauridsen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.