Struer

Aflyser åbning af ungdomshus i dag

Her skulle et ungdomshus i dag have åbnet. Det bliver dog ikke til noget alligevel. I hvert fald ikke i denne omgang. Arkivfoto: Frede Stengaard
Annonce

Struer: I midten af oktober kunne vi fortælle, at en gruppe unge arbejdede intenst på at få et mødested etableret i Struer, og at den tidligere Danske Bank-bygning i gågaden var udset som midlertidig lokation.

Det helt store pejlemærke var dengang fredag den 8. november, hvor man havde et håb om at kunne slå dørene op til Sporet7600, som det kommende ungdomshus bliver kaldt.

Det arrangement bliver ikke til noget, oplyser folkene bag projektet og en repræsentant fra Struer Kommune.

Der viste sig at være nogle udfordringer i forhold til at bruge førstesalen i den tidligere Danske Bank-bygning, og parterne afholder derfor et møde i den kommende uge, hvor de vil se på, hvad der så kan lade sig gøre.

Ideen med Sporet7600 er at få lavet et sted for unge primært i alderen, hvor man går på en ungdomsuddannelse

- Det skal være et sted, hvor man kan hygge sig - sådan lidt café-agtigt. Et sted, man kan mødes - måske med nogle brætspil og en kop kaffe eller en sodavand, har Banuscha Baskaran, en af kræfterne bag projektet, tidligere fortalt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.