Kultur

Ausumgaard dropper forårsmarkedet

Forårsmarkedet på Ausumgaard er fra i år en saga blot, men en afløser kommer i 2020. Arkivfoto: Morten Stricker
Men en afløser er allerede i støbeskeen, og folkene bag skulle være klar til at melde noget mere ud i oktober
Annonce

Hjerm: I ti år har man kunnet tage til forårsmarked på Ausumgaard i løbet af foråret og møde hundredvis af stande med mad, keramik, tøj og meget andet samt aktiviteter til børnene, gymnastikopvisninger og musik.

Sidste år fejrede Ausumgaard, at det var 10. gang markedet blev afholdt, som altid er velbesøgt henover weekenden. Men i år bliver det afløst af noget andet. Det skriver Ausumgaard selv i en pressemeddelelse.

- Det bliver en afløser for forårsmarkedet, hvor vi kommer til at fokusere på at skabe nye oplevelser og mere indhold for gæsterne – og for os er det helt naturligt, at det overordnede tema er bæredygtighed. Det bliver en god blanding af markedsområder med salg af både fødevarer og lækre produkter med en bæredygtig profil. Derudover bliver der en masse spændende værksteder samt debatter og foredrag med perspektiver på bæredygtighed, siger Maria Lundgaard-Karlshøj, der sammen med sin mand driver Ausumgaard.

Afløseren for forårsmarkedet kommer til næste år, og folkene bag er i fuld gang med at udvikle konceptet og forventer at kunne fortælle mere til oktober. Så selv om forårsmarkedet på Ausumgaard nu er fortid, lover de, at det nye tiltag vil være noget at komme efter også.

- Det bliver meget spændende, hvordan vores omgivelser tager imod konceptet, så vi glæder os rigtig meget til at præsentere alt det nye, siger Maria Lundgaard-Karlshøj.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.