Annonce
Lemvig

Bøderegn over tre unge mænd

På passageren i bilen fandt politiet en større mængde hash, hvilket han nu er sigtet for. Arkivfoto
Annonce

Nørre Nissum: Politiet måtte finde den store notesblok, da de torsdag aften standsede en bil med tre mænd i Nørre Nissum. De tre mænd blev nemlig noteret for så mange forseelser, at de efterfølgende kan se frem til en regn af bøder over sig.

Bilen blev standset klokken 21.49 på Hellasvej i Nørre Nissum. Bag rattet siad en 26-årig mand fra lokalområdet, der viste sig at være påvirket af cannabis. Desuden var han tidligere frakendt kørekortet og måtte derfor slet ikke køre bil.

Ved siden af ham sad bilens 22-årige ejer, der stammer fra Horsens. Han blev sigtet for at overlade bilen til en fører, der ikke har lov til at køre bil. Desuden fandt politiet et gram hash på den 22-årige, og i bilens handskerum blev der fundet en peberspray.

Oven i sad en 23-årig passager, ligeledes fra Horsens, i bilen. Politiet fandt ikke mindre end 123 gram hash samt et halvt gram kokain på den 23-årige. Desuden var han i besiddelse af en ulovlig butterflykniv.

Dermed blev alle tre mænd sigtet for en længere stribe af overtrædelser.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Sløj ligestilling

Hvis man lige gik og troede, at det haltede gevaldigt med ligestillingen i de private virksomheder, så er det ikke noget imod ligestillingen i det kommunalpolitiske i Holstebro. Mændene er ikke bare flest med stor overvægt i byrådet. De sidder også tungt på syv af otte udvalgsformandsposter og endnu tungere på bestyrelsesposterne i de selskaber, som kommunen udpeger bestyrelsesmedlemmer til. I sidste uge kom Danmarks Statistik med en opgørelse, der viste, at 20 procent af bestyrelsesmedlemmerne i det private er kvinder. Det er bestemt ikke er imponerende. Men i forhold til i det kommunalpolitiske system er man da i det mindste kommet et stykke vej. Nu er det jo ikke nødvendigvis et problem, at der ikke sidder nogen kvinder i bestyrelsen i eksempelvis det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s eller flere for bordenden i diverse politiske udvalg, hvis det er fordi, kvinderne bare ikke har lyst - selv om flere af posterne også har en attraktiv økonomi. Det største problem er, at man risikerer at gå glip af en forfærdelig masse talent, hvis man ikke lader kvinderne komme mere i spil. Det handler bestemt ikke om, at der skal laves kvoter. Mange kvinder vil sandsynligvis frabede sig at blive valgt til en bestyrelse i det private erhvervsliv alene på grund af deres køn. Det samme gør sig formentlig gældende i den politiske verden. Kvinderne skal frem i køen, fordi de er kompetente, og fordi de bidrager positivt til en virksomhed. Også på bundlinjen. Når man ser på ligestillingen i den kommunalpolitiske verden, er der stadig et stort bjerg, der skal bestiges. Der er stadig en mur af mænd, der skal væltes af vejen. Der mangler både flere kvinder, der banker i bordet og siger, at nu er det nok og som kan inspirere andre. Og der mangler også en politisk kultur, hvor man sikrer sig, at det vitterligt også er den bedste m/k, der får jobbet - og ikke bare den bedste mand. Som kommunens eneste kvindelige bestyrelsesmedlem i et af de kommunale selskaber siger: "Det er et punkt, der ikke har fået så meget opmærksomhed, men det tror jeg, at det vil få i fremtiden." Mon ikke.