Erhverv

De ville skabe 100 nye jobs i Struer - lykkedes det?

Conpleks, med Tom Simonsen på billedet i spidsen, har været glade for samarbejdet med kommunen og Startvækst Struer. Arkivfoto: Morten Pedersen.
For lidt over et år siden udvalgte Struer Kommune i samarbejde med Startvækst Struer ti virksomheder, som blev tilbudt blandt andet konsulenthjælp til at generere vækst og dermed op til 100 nye jobs i kommunen. Den målsætning er endnu ikke opfyldt.

Struer: Frem mod 2021 har Struer Kommune et ønske: Ti lokale virksomheder skal skabe 100 nye arbejdspladser tilsammen med hjælp fra blandt andre Startvækst Struer. Ønsket er en del af Struer Kommunes erhvervsstrategi, og for mere end et år siden gik arbejdet i gang med at finde de ti virksomheder, som havde uudnyttet potentiale samt vækstmuligheder, som med hjælp fra blandt andre Startvækst Struer og sparring og coaching skulle vækste og dermed skabe nye jobs i kommunen.

Nu er det snart et år siden, at de ti virksomheder gik i gang med arbejdet - hvordan står det så til?

Der er ikke blevet skabt 100 nye jobs, fastslår Claus Falk Petersen, der er specialkonsulent i Struer Kommune, men lige nu er de i gang med at indsamle evalueringer fra de ti firmaer, der har været med i forsøget.

- Vi skal finde ud af, om de har kunnet bruge det til noget og se, om det har genereret vækst for den enkelte virksomhed, siger Claus Falk Petersen.

Annonce

Vi kan konstatere, at projektet endnu ikke har haft den effekt, at der er en masse nye medarbejdere hos de enkelte virksomheder.

Claus Falk Petersen, Struer Kommune

Meget glade

To af de ti virksomheder har forladt projektet og er ikke længere en del af det, mens otte stadig er med i det. En af dem er Conpleks, der har til huse i businessparken, og de har været glade for forløbet med Struer Kommune og Startvækst Struer.

- Jeg hører til dem, der synes, at Struer Kommune gør noget aktivt for vækstvirksomheder. Vi har været meget glade for initiativet og regner bestemt med at være med i det til slutningen, siger Tom Simonsen, administrerende direktør og partner i Conpleks.

Han fortæller, at virksomheden gennem forsøget har fået en konsulent tilknyttet, der i snart et år har hjulpet virksomheden med at kigge på vækstplaner, salgsstrategier og selve strategien for hele virksomheden.

- Vi har fået meget god sparring med ham, siger Tom Simonsen.

Og faktisk har virksomheden, der arbejder med løsninger inden for telekommunikation og elektronik, ansat en ny medarbejder i årets løb. Et direkte resultat af arbejdet med konsulenten om væksten.

- Så vi kan ikke fremvise stor vækst endnu, men det spiller godt ind i vores vækstplan, siger Tom Simonsen.

Det var op til de deltagende firmaer selv at definere, hvad de kunne bruge af hjælpen fra Struer Kommune og Startvækst Struer. Nogle havde brug for hjælp og sparring til at få etableret en bestyrelse, mens andre, som Conpleks, gerne ville vækste og have nye strategier.

- Vi har oplevet det som en reel hjælp med sparring og coaching. Vores konsulent er en dygtig person med bred erfaring omkring salg og strategi, og vi har fået lavet ny salgsstrategi og en øvrig vækststrategi med gode resultater indtil videre, siger Tom Simonsen.

Andre værktøjer

Claus Falk Petersen har endnu ikke det fulde overblik over indsatsen, og hvad der er blevet opnået hos de forskellige firmaer endnu. Men:

- Vi kan konstatere, at projektet endnu ikke har haft den effekt, at der er en masse nye medarbejdere hos de enkelte virksomheder, siger han.

Projektet løber frem til 2021, og Claus Falk Petersen tror stadig på, at initiativet kan hjælpe vækst til Struer.

- Evalueringen fra de deltagende virksomheder vil kunne give os en retningslinje at gå efter, så vi kan se, om det er det rigtige, vi gør, og om vi skal arbejde videre med det. Hvis de synes, at vi har sat gang i noget, som de ikke synes har nogen effekt eller betydning, så skal vi gribe i nogle andre værktøjer og se, hvilke behov der må være for virksomhederne, siger han.

Helle Toftgaard fra Startvækst Struer og Claus Falk Petersen fra Struer Kommune udvalgte de ti medvirkende virksomheder blandt mange ansøgere. Arkivfto: Morten Stricker
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.