Holstebro

Demonstrerer i Holstebro mod overgreb i Syrien

Mandag eftermiddag er der demonstration til fordel for kurderne i Holstebro. I weekenden var der demonstration i en række europæiske byer. Her er det protester fra Oslo i Norge. Foto: Terje Pedersen / NTB Scanpix
Mandag eftermiddag er der i Holstebro arrangeret demonstration mod Tyrkiets invasion og overgreb mod kurderne i det nordlige Syrien.
Annonce

Holstebro: De store europæiske byer har i de seneste dage været præget af store folkelige demonstrationer mod Tyrkiet og premierminister Recep Erdogans indtog i det nordlige Syrien. Det er ikke mindst gået ud over civile kurdere.

Mandag eftermiddag rykker verdenspolitikken til Holstebro, med demonstration i sympati med kurderne i området. Det er Enhedslistens Leon Lauritsen, der er initiativtager.

- Det er nogle meget voldsomme angreb mod kurderne. Det er vigtigt, at vi i en by som Holstebro også viser vores modstand mod de tyrkiske aggressioner, så det ikke ender i en humanitær katastrofe. Jeg kender flere kurdere, og det berører dem rigtig meget, hvad der sker, siger Leon Lauritsen.

Demonstrationen begynder klokken 15 ved den gamle politistation i Holstebro og slutter med taler på Store Torv.

- Interessen for at være med i demonstrationen er vokset hen over weekenden. SF har også meldt sig. På Store Torv vil der være tre taler, og efterfølgende vil der være åben mikrofon, siger Leon Lauritsen.

Midt- og Vestjyllands Politi har modtaget anmeldelsen af demonstrationen, men de har ingen oplysninger om, hvor mange, der kan forventes at deltage. Ifølge arrangørerne er deltagerantallet opjusteret til 150-200.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Niels Hausgaard og Anne Linnet til 18b

Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.