Annonce
Sport

Den nye cheftræner har en plan: Dragons skal bygges op omkring ungdommen

Klubmanden Asbjørn Viller er tilbage i Holstebro Dragons og ny cheftræner - eller headcoach, som de selv foretrækker at kalde det indenfor amerikansk fodbold. Foto: Morten Stricker
Nøglen til klubbens fremtid ligger i ungdomsarbejdet og derfor bliver det også her, at meget fokus kommer til at ligge. Det har vi lært af fortidens fejl, siger Asbjørn Viller, der er ny cheftræner i AFC Holstebro Dragons.
Annonce

Holstebro: Han har været væk fra klubben et par år, hvor han har samlet erfaring som ungdomstræner i Herning Hawks og collegetræner i amerikanske San Diego.

Men Asbjørn Viller er en rigtig klubmand, der har prøvet at bestride næsten alle roller i AFC Holstebro Dragons, siden han begyndte i klubben tilbage i 2008. Spiller, formand, dommer, bestyrelsemedlem og assistenttræner.

Nu er han tilbage i klubben i en ny rolle som sportschef og cheftræner for klubbens seniorhold.

En rolle, hvor de ældste spillere dog må indstille sig på at dele chefens opmærksomhed med resten af klubben. For han er vendt tilbage til klubben med en mission, der rækker længere end bare at lave resultater med seniorholdet.

- Jeg er ansat som seniortræner, og jeg kommer også til at være der for seniorholdet, men det er ikke dem, der kommer til at være i fokus de kommende år, og det har jeg også allerede fortalt folk i klubben, fortæller Asbjørn Viller.

Den nye cheftræner

Asbjørn Viller er 30 år gammel og ny cheftræner i AFC Holstebro Dragons. Er uddannet socialpædagog og arbejder med udviklingshæmmede børn i sit civile arbejde.

Er i gang med at bygge hus i Halgård sammen med kæresten Rebekka Skov.

Den nye cheftræner er en gammel kending i klubben, hvor han begyndte som spiller i 2008 og siden både har været formand, bestyrelsesmedlem, dommer og trænet seniorholdet fra 2015-16 under ledelse af daværende cheftræner Dan Ruiz.

I 2016 brugte han seks måneder i San Diego som træner på Mesa College, inden han vendte hjem for at stå i spidsen for Herning Hawks' U19-hold. Fra 2015 til 2017 var han også U17-landstræner.

Lære af tidligere fejl

For det er de 28 ungdomsspillere i klubben og dem af deres kammerater, der gerne skulle komme til, som har den nye cheftræners helt store kærlighed.

Ikke kun fordi det ligger pædagog-hjertet nært, men også fordi at han tror på, at det er den rigtige vej for klubben. Ungdomsafdelingen skal være basen, hvis klubben skal vokse - både sportsligt og socialt.

- Det jeg fortryder mest, i forhold til sidste gang jeg var i klubben, og vi havde gang i en masse godt, er at vi dengang ikke brugte mere tid og kræfter på ungdommen. Det var en dans på roser, og det hele var bare fedt i den periode, men vi glemte det i baggrunden, og det kommer ikke til at ske igen, forklarer Asbjørn Viller.

For efter at have været oppe og flirte med landets bedste række, gik gassen af ballonen, og man har på mange måder været nødt til at starte forfra. Fordi resten af klubben ikke var fulgt med i førsteholdets opblomstring og derfor ikke var gearet til at kunne tage over, da hvedebrødsdagene var ovre.

- Vi begyndte at løbe, før vi kunne gå. Vi gjorde mange ting rigtigt og fik også skabt et fundament, som vi kan bygge videre på i dag, men vi lavede også nogle fejl, som vi har lært af og som betød, at vi skulle bygge huset op forfra, siger Asbjørn Viller.

Den røde tråd

Traditionelt har det ofte drejet sig om seniorholdet og så resten i Holstebro Dragons. Måske ikke så underligt i en klub der er skabt på en gruppe voksne mænds begejstring for den sportsgren, som var begyndt at vinde indpas i Danmark, ikke mindst takket være TV2 Zulu, som var begyndt at vise kampe fra NFL.

Men en velfungerende klub er meget mere end et enkelt hold. Det er et fællesskab ned gennem rækkerne, og det er det, Asbjørn Viller brænder for at arbejde med.

- Vi skal have skabt en rød tråd hele vejen fra U10-holdet og op til senior. Alle skal føle sig selv som en vigtig del af klubben, være stolte af klubben og være en del af et fællesskab, hvor alle bidrager, forklarer Asbjørn Viller.

Og det arbejde er så vigtigt, at den nye cheftræner godt vil give køb på ambitionerne for seniorholdet, hvis det er det, der skal til.

- Mit allerstørste håb er, at vi indenfor de næste tre år har et ungdomshold i alle årgange samt et stabilt seniorhold i 1. division. Drømmen er selvfølgelig den nationale liga, men vi må også være realistiske og erkende, at vi bor i en by og et område hvor mange af de unge rejser væk for uddannelse og arbejde, og at det derfor kan blive svært at nå helt til toppen. Til gengæld tror jeg på, at vi kan skabe en talentfabrik i Holstebro, siger Asbjørn Viller.

Ungdomsarbejdet kommer til at fylde rigtig meget i hverdagen for den nye cheftræner. Det er ungdommen, der skal være den grundsten resten af klubben bygger på. Foto: Morten Stricker

Mange opgaver

Den nye cheftræner har med fokus på både senior og ungdom allerede taget to tunge kasketter på. Men i en klub som Holstebro Dragons er der altid flere opgaver.

Jobbet handler derfor ikke kun om det sportslige. Asbjørn Viller skal også ud og slå døre ind hos områdets virksomheder.

- Jeg skal ud og banke på døren en masse steder og prøve at finde nogen, der vil sponsorere os. Vi har virkelig brug for støtte, for vores unge spillere har brug for ordentligt og ikke mindst sikkert udstyr, og den slags kan hurtigt blive dyrt for en klub som vores, forklarer cheftræneren.

Lige nu holder spillerne i Holstebro Dragons pause, men den 3. november går de igen i gang med indendørstræningen, inden man rykker udenfor i midten af januar. Og herfra løber sæsonen frem til september/oktober.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.