Mærkedage

Den sårede popdiva blev en hektisk mor

Sangerinden Gwen Stefani er dette efterår vært på The Voice i USA. (Arkivfoto) Mario Anzuoni/Reuters
Gwen Stefani lagde stemme til 90'ernes kærestesorger med hittet "Don't Speak". Torsdag den 3. oktober fylder den tidligere forsanger i No Doubt 50 år.
Annonce

50 år. Med flere tøjkollektioner, tv-forpligtelser og en sangkarriere kører Gwen Stefanis karriere stadig på fuld damp efter næsten 25 år som verdenskendt sangerinde.

Den blonde og stilsikre Gwen Stefani, der torsdag den 3. oktober fylder 50 år, blev forsanger i bandet No Doubt, da gruppen blev skabt i 1987.

Det helt store gennembrud lod dog vente på sig til 1995, hvor gruppens tredje album "Tragic Kingdom" med ét sikrede dem international stjernestatus.

Dette skyldtes ikke mindst singlen "Don't Speak", som Gwen Stefani havde skrevet om sit forliste forhold til gruppens bassist, Tony Kanal. Nummeret blev et massivt hit både i USA og resten af verden.

I 2004 udgav No Doubt sit foreløbigt sidste album. Samme år sendte Gwen Stefani sit første soloalbum på gaden.

Foruden at synge har Gwen Stefani udmærket sig som modedesigner, skuespiller og producer. For tiden er hun dommer på talentshowet "The Voice" i USA - det samme er hendes kæreste gennem fire år, Blake Shelton.

Samtidig optræder hun selv med koncertrækken "Just a Girl" i Las Vegas over efteråret og er i øvrigt mor til tre sønner på 5, 11 og 13 år.

- Jeg føler bare, at jeg er i live på en måde, som jeg aldrig har været før, sagde Gwen Stefani for nylig ved et pressemøde for "The Voice" i Los Angeles om sin forholdsvist pressede dagligdag.

Sine børn har Gwen Stefani med eksmanden Gavin Rossdale.

Gwen Stefani bestyrer flere tøjmærker ved siden af sit arbejde som sanger. (Arkivfoto) Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Gwen Stefani blev internationalt kendt som forsanger i gruppen No Doubt. (Arkivfoto) Valerie Macon/Ritzau Scanpix
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.