Kultur

Derfor gik det galt for Rock i Holstebro: - Undskyld

Det er slut med Rock i Holstebro. Kulturforeningen har indgivet en konkursbegæring. Arkivfoto: Johan Gadegaard
- Vi vil sige undskyld til alle vore kreditorer. Vi forsøgte altså benhårdt til det sidste, lyder det fra bestyrelsen bag det konkursramte Rock i Holstebro.

Holstebro: Kulturforeningen Rock i Holstebro har indgivet en konkursbegæring. Dermed er det efter 18 år slut med endagsfestivalen på Hjaltesvej, og det er der mange grunde til, hvis man spørger bestyrelsen.

Uheld og hårdere konkurrence får skylden for, at der må siges stop.

- Vi sidder til møde hos Holstebro Kommune i selskab med de andre store aktører på musikmarkedet i Holstebro Kommune og lover hinanden, at vi ikke lægger nogen arrangementer inden for 14 dage af hinanden. Vi lover hinanden det alle sammen, alle! Så er det altså skuffende, at én springer fra aftalen en uge efter og annoncerer et arrangement, der ligger inden for seks dage efter Rock, siger bestyrelsesmedlem Kim Egholm i en pressemeddelelse - med henvisning til Musikteatret Holstebros Open Air-koncerter.

- Sting har kostet os en del tilskuere – uden tvivl. Hvor mange er jo svært at bedømme, men vi må bare sande, at vi med 500 tilskuere mere til årets Rock var kommet ud med det overskud, vi havde håbet på og regnet med, og så var planen jo lykkedes, tilføjer formand Jørn Bruun.

I 2018 ramte Rock i Holstebro sommerens mest regnfulde dag. Erfaringen viser - forklarer bestyrelsen - at der sælges 750-1.000 billetter i ugen op til festivalen, men med en vejrudsigt, der lover 60 millimeter regn, udeblev billetsalget.

Annonce

Så ærgerligt

Rock i Holstebro er drevet af frivillige kræfter med fodboldklubben Måbjerg IF i front.

Festivalens 18-årige liv blev en fortælling om en storhedstid i år 2010 med 13.000 besøgende; det var lig med udsolgt på forhånd og et millionoverskud til følge. Dengang kom musikken fra Thomas Helmig, Dalton, Sanne Salomonsen, Infernal, Magtens Korridor og Dizzy Mizz Lizzy.

År for år dalede antallet af besøgende dog, og for to år siden tog en helt ny bestyrelse over på grund af uenighed om den fremtidige kurs og et forslag om at aflønne formanden.

De nye kræfter kunne dog ikke stoppe tilbagegangen, hvor besøgstallet til sidst nåede ned omkring 4000.

- Vi vil sige undskyld til alle vore kreditorer. Vi forsøgte altså benhårdt til det sidste at få fundet den løsning, vi mente, der var nødvendig for at kunne fortsætte, men det var bare ikke muligt, og det er så ærgerligt, lyder det fra bestyrelsen, der foruden Jørn Bruun og Kim Egholm også tæller Kenneth Visholm og Ivan Frederiksen.

- Vi har arbejdet med en to-årig redningsplan for at få indhentet underskuddene fra såvel 2017 som 2018, og vi var fra starten fulde af fortrøstning ud fra det budget, vi havde lagt. Vi havde sat det forventede tilskuertal ned med 1.000 personer. Vi synes selv, vi fandt det helt rigtige musiktilbud, og vi havde tilpasset hele setuppet omkring festivalen til det optimale, men ak... alt bliver bare svært, når aftaler ikke bliver overholdt, siger Jørn Bruun i pressemeddelelsen.

Bestyrelsen takker publikum - med en sidste opfordring:

- Lad os mindes det gode... selvom vi fire nok vil huske tiden efter det, der så blev den sidste Rock i Holstebro, men sådan er det jo, når det er os, der må smide håndklædet.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.