Erhverv

- Det er en fantastisk historie

Daniel Noti fra Struer er som en del af KLAPjobs ambassadørkorps i den grad klar til at trække i arbejdstøjet. Arkivfoto: Morten Stricker
Initiativet KLAPjob, som hjælper mennesker med kognitive handicap ind på arbejdsmarkedet, kan i år fejre ti års jubilæum. Nu også med en struerbo i front.

Struer: De kalder det selv et af Danmarks mest vellykkede inklusions-initiativer for mennesker med kognitive handicap - KLAPjob, som i år kan fejre ti års fødselsdag.

Initiativet, der blandt andre har struerboen Daniel Noti i sit ambassadørkorps, har på de ti år skaffet over 3200 job på det ordinære arbejdsmarked til mennesker med kognitive handicap - til stor glæde for de pågældende borgere, for virksomhederne og for samfundet, lyder det i en pressemeddelelse.

- KLAPjob er en fantastisk historie om et initiativ, der er til stor gavn for alle parter, siger Anni Sørensen, som er landsformand for LEV - en privat, landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning, pårørende og andre interesserede.

- Både for de borgere med handicap, der kommer i beskæftigelse, som giver dem livskvalitet og inklusion på det ordinære arbejdsmarked, og for virksomhederne, som efterspørger medarbejdere, der kan løse arbejdsopgaver på særlige vilkår, uddyber landsformanden.

Annonce

Det kræver også en politisk vilje til at gøre samfundets støttemuligheder mere fleksible og langt mere baseret på borgernes ønsker og behov.

Anni Sørensen, landsformand for LEV

Ministeren kommer

KLAPjob har i dag 11 jobkonsulenter tilknyttet, som arbejder for at skabe flere job til målgruppen.

Det gør de i såvel store virksomhedskæder som McDonalds, Matas og REMA 1000, men der er også samarbejdsaftaler med mindre virksomheder.

Derudover har KLAPjob sit eget korps af ambassadører, som består af syv personer, der alle selv har fået arbejde gennem KLAPjob. Ambassadørkorpset er med til at udbrede kendskabet til KLAPjob, og samtidig rådgiver og støtter korpset andre mennesker, der ligeledes gerne vil have et KLAPjob.

Initiativet afspejler ifølge Anni Sørensen en drøm om et fremtidigt arbejdsmarked, hvor beskæftigelsespolitik og socialpolitik spiller sammen.

- Det kræver også en politisk vilje til at gøre samfundets støttemuligheder mere fleksible og langt mere baseret på borgernes ønsker og behov, siger hun.

KLAPjobs jubilæum fejres 17. september med en reception, hvor social- og indenrigsminister Astrid Krag (S), Anni Sørensen og Danske Handicaporganisationers formand, Thorkild Olesen, holder taler.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.