Ulfborg/Vemb

Det lokale supermarked styrer mod ny rekord-omsætning

Bestyrer Rene Martinsen glæder sig over, at ABC Lavpris i Ulfborg nu styrer mod nyt rekord-regnskab. Foto: Jan Briks
ABC Lavpris i Ulfborg kommer ud af indeværende regnskabsår med en fremgang på 10,5 procent i omsætning. Det skyldes blandt andet den stigende mængde turister, forklarer bestyrer Rene Martinsen.
Annonce

Ulfborg: De sidste par år har sommerhusudlejningen i Vestjylland sat den ene rekord efter den anden. Det kan mærkes hos ABC Lavpris i Ulfborg, der 30. september afleverer regnskab.

For supermarkedet i Ulfborg, der i sommers kunne fejre 30 års jubilæum, har rekordgode tal på bundlinjen.

- I det her regnskabsår har vi fået en fremgang på 10,5 procent. Det er første gang i den tid, jeg kan huske, at omsætningen har været så høj, fortæller bestyrer Rene Martinsen, der har arbejdet i butikken i Ulfborg siden 1993.

Han vil ikke ud med det præcise tal, men fortæller, at omsætningen i år kommer til at ligge på mellem 85 og 95 millioner kroner. Årsresultatet vil han ikke udtale sig om.

Onsdag i påsken var den største dag nogensinde for butikken - rent omsætningsmæssigt. Og juli blev den største måned nogensinde.

- Det er fordi, der er så godt gang i sommerhusudlejningen. Og mange af turisterne kommer igen, fortæller Rene Martinsen, der er godt og grundigt stolt af tallene.

Den lokale

Supermarkedet har i skrivende stund 13 fastansatte og 27 ung-arbejdere. Det er dem, der har løbet ekstra stærkt i det forgangne regnskabsår.

- Og så har vi en super indkøbsafdeling på hovedkontoret i Tarm, som har lavet nogle gode tilbud, siger han.

Butikken i Ulfborg er desuden begunstiget af, at flere af landsbysamfundenes små købmænd over årene har måttet lukke - senest købmanden i Stadil. Dertil kommer Fakta-lukningen i Ulfborg sidste år.

- I takt med at de små butikker lukker, har vi i højere grad fået rollen som "den lokale købmand", og vi tager os også tid til at tage snakken med kunderne, siger han.

Opgravning og p-problemer

Gennem butikkens 30-år lange levetid, har specielt én udfordring været større end de andre.

- Det var da hovedgaden for tre år siden blev gravet op. Det kostede en million kroner i omsætning - bare i juli måned, siger han.

De sidste to år har butikken dog vækstet år for år. Sidste år med fire procent i omsætning.

Nu håber butikken, at der snart kan blive til en udvidelse af parkeringspladsen:

- Det er vores største problem lige nu, at der ugentligt er tidspunkter, hvor man ikke kan parkere ordentligt. Så det håber vi og tror på, at der kan blive råd til snarest, siger han.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.