Annonce
Håndbold

En kamp, der ikke er helt som de andre...

Der plejer at være garanti for masser af intense dueller, når TTH Holstebro og Lemvig-Thyborøn Håndbold ramler sammen. Arkivfoto: Morten Stricker
Onsdagens lokalopgør mellem TTH Holstebro og Lemvig-Thyborøn Håndbold er noget helt særligt. Her er håneretten lige så vigtig som pointene.
Annonce

Holstebro: Når TTH Holstebro og Lemvig-Thyborøn Håndbold onsdag aften tørner sammen i Gråkjær Arena, er der flere tråde på kryds og tværs af de to hold, end der er i selv den mest komplekse, sammenbragte familie.

11 af spillerne og tre af de fire trænere har en fortid og/eller nutid hos modstanderne, holdene træner fast sammen hver mandag og så deles man i øvrigt om de samme fysioterapeuter. Det er på mange måder en stor familiefest, og et klassisk storebror/lillebror-opgør, hvor lillebror fra Lemvig vil gøre alt, hvad de kan for at drille storebror fra Holstebro, som til gengæld død og pine vil undgå at tabe ansigt til lillebror.

- Hver gang vi går på banen til disse kampe, er det med en ekstra portion energi og lyst til at give den gas på banen. Udover de vigtige point så spiller vi jo også om noget så vigtigt som ”håneretten”. Vi kender hinanden på kryds og tværs, vi træner sammen og har måske tidligere været holdkammerater med modstanderne, så der er bare noget ekstra over disse kampe, siger Christoffer Cichosz til TTH Holstebros hjemmeside.

Stregspilleren har selv en fortid hos Lemvig-Thyborøn Håndbold, hvor han spillede i sine unge seniorår.

Holdkammeraten Søren Tau spillede fire sæsoner hos LTH, inden han drog videre til Holstebro. For ham er kampene mellem TTH og Lemvig-Thyborøn noget helt særligt.

- Personligt elsker jeg at spille disse lokalbrag. Vi har haft mange drabelige opgør mod Lemvig over de seneste 10 sæsoner, siger Søren Tau.

På kryds og tværs

TTH-spillere med fortid i Lemvig-Thyborøn Håndbold:

 • Søren Tau
 • Niels Lindholt
 • Jonas Porup
 • Christoffer Cichosz
 • Johan Meklenborg
 • Simon Gade

LTH-spillere med fortid i TTH Holstebro:

 • Ronnie Nicolaisen
 • Jesper Kokholm
 • Michael Thøgersen
 • Shadrach Nsoni
 • Nicolai Pugholm Hvid

Trænerne:

 • Claus Uhrenholt, assistenttræner i TTH, var i sidste sæson cheftræner i LTH
 • Jesper Holm, assistenttræner i LTH, har tidligere spillet for TTH
 • Anders Thomsen, cheftræner i LTH, er ved siden af trænerjobbet ansat som talentchef i TTH
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.