Læserbrev

Erhvervsliv. Vis nu noget synligt lederskab

Annonce

Debat: Beklager at min retorik bliver en anelse skarp, hr. borgmester. Jeg bliver træt, meget træt. I er som kommune, er i en position hvor I skal "tage bolden". Holstebro Kommune, I kan ikke vente på at bolden triller hen til jer. Vis noget synligt lederskab. Den er der, det er jeg ikke i tvivl om. Men vis det. Vis at I tør "tage bolden".

Holstebros erhvervsliv tager initiativ, meget initiativ og er meget aktive. Det bevidnes ved de forskellige mesterforeninger, Industri og Håndværkerforening samt det nyetablerede ErhvervsForum.

Jeg vil gerne støtte op om, at en motorvej ikke er garant for flere firmaer. Kunne man have forventet en samlet plan fra kommunen for at lave et charmefremstød til firmaer, før motorvejen var færdig. måske var den der, planen, men hvorfor ikke afsløre noget af den i offentligheden?

Jeg syntes der mangler fremsynethed, vilje og overarm, fra vores borgmester i forhold til erhvervslivet. Hvis hullet i kommunekassen skal stoppes, skal der virkelig skrues op for at skabe god grobund for vores erhvervsliv. En stærk industri vil uundgåeligt skæppe i kommunekassen, skatteindtægter som vil være særdeles velkommen. Og måske flere tilflyttere.

Så. ikke noget med at sidde på hænderne, men kom i gang. Kommunens reaktion og tilgang til det fashionable Enghaveprojekt tog otte år, det må være en lærestreg for, at man må komme op i gear med beslutninger. Det er ikke modløse floskler, der løser denne problemstilling. Der mangler lidt kommunal selvtillid. Det er tid til forandring!

Kurt Josefsen. Pressefoto
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Annonce
Holstebro

Ild i tre containere

Annonce
Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.