Annonce
TTH Damer

Et forløsende point og en uafgjort håneret hos familien Bendtsen

Andrea West Bendtsen var målfarlig på sin tidligere hjemmebane, hvor hun blev delt topscorer. Foto: Johan Gadegaard
TTH Holstebro spillede fredag aften uafgjort mod Silkeborg/Voel. En uafgjort, som på mange måder føltes som en sejr, og så var kampen meget speciel for en af de nye spillere.
Annonce

Silkeborg: Andrea West Bendtsen har brugt helt vildt mange timer i Jysk Arena.

Hun har spillet i klubben, lige siden hun var barn og hun kender stort set alle folk i og omkring klubben. Hendes far, Stig Bendtsen, er endda arrangementsansvarlig, når Silkeborg/Voel spiller på hjemmebane.

- Jeg spurgte ham faktisk inden kampen, hvad han ville være tilfreds med. Om det var, at Silkeborg/Voel vandt med en enkelt, og jeg lavede 15 mål eller hvordan, men jeg tror sagtens, at han kan leve med en uafgjort lige i dag, siger Andrea West Bendtsen, som kom til TTH Holstebro inden denne sæson, og som spillede en solid kamp og lavede fem mål.

Det blev aldrig aktuelt, at TTH Holstebro skulle tabe stort til Silkeborg/Voel. Det spillede holdet ganske enkelt for godt til. Kampen bølgede frem og tilbage, og TTH Holstebro havde endda chancen for at få de to point til sidst, men Trine Knudsen ramte stolpen i sidste sekund efter en presset afslutning.

At TTH Holstebro havde muligheden for at vinde skyldtes noget så gammeldags som knofedt og hårdt arbejde.

- Vi fandt tilbage til den måde, som vi skal spille på. Vi arbejdede stenhårdt og tog fat. Vi skal ikke spille flot håndbold, vi skal arbejde og slide for det, siger cheftræner Pether Krautmeyer, som var særdeles tilfreds med sit holds indsats.

Kampen i tal

Silkeborg/Voel - TTH Holstebro 26-26 (11-14)

HTH-ligaen, damer

Mål, SIL: Jane Schumacher 7, Rikke Iversen 5, Sofie Bæk 5, Helene Kindberg 4, Lea Hansen 2, Hege Wahlquist 1, Mathilde Kristensen 1, Emilie Ytting 1.

Mål, TTH: Trine Knudsen 5, Camilla Pytlick 5, Andrea West Bendtsen 5, Emilie Bastrup Bertelsen 3, Lærke Christensen 3, Kaja Kamp 2, Sofie Østergaard 2, Maria Mose Vestergaard 1.

Stillinger undervejs: 2-2, 4-5, 7-8, 9-8, 11-11, 11-14, 14-16, 18-19, 20-21, 23-21, 24-23, 26-26.

Udvisninger: SIL 3, TTH 3.

Tilskuere: 1054 i Jysk Arena.

Opadgående kurve

Det har han også god grund til at være, for de lovende takter som TTH Holstebro viste i størstedelen af kampen mod Herning-Ikast, blev ført videre fredag aften.

Det var endda på en svær udebane, for Silkeborg/Voel har været rigtig godt kørende i den seneste periode, hvor de, inden fredagens kamp, havde vundet fire ud af fem kampe.

- Vi er i en opadgående kurve lige nu. Jeg synes, at vi er gode til at tage det positive med fra kamp til kamp, og jeg synes også, at jeg selv er ved at falde mere og mere ind på holdet, siger Andrea West Bendtsen, som erkender, at det har været meget specielt at spille på sin tidligere hjemmebane op til kampen, men at det ret hurtigt blev glemt, da først kampen var i gang.

Sejr på vej

Den opadgående kurve kan dog ikke ændre på, at TTH Holstebro stadig ikke har noteret sig for en sejr i denne sæson. Det er dog ikke noget, som fylder det store i TTH-lejren.

- Det er jeg slet ikke bekymret for. Den skal nok komme, men vi skal samtidig være fuldt ud bevidst om, at der ikke er noget, der kommer af sig selv. Det kræver den samme indsats, som vi leverede i denne kamp, siger Pether Krautmeyer.

Han måtte undvære Mathilde Hylleberg, som var blevet syg, og Caroline Svarre som havde vrikket rundt på foden. Sidstnævnte sidder formentlig ude i en længere periode.

Andrea West Bendtsen erkender, at den manglende sejr fylder lidt i baghovedet, men hun er helt på linje med sin cheftræner.

- Hvis vi holder det her niveau, så kommer den snart, og vi føler slet ikke, at vi er i krise. Det her var på mange måder en sejr for os, siger Andrea West Bendtsen.

TTH Holstebro har, på papiret, en stor mulighed for at få sæsonens første sejr, når holdet på tirsdag får besøg af Skanderborg. En kamp, som spilles i Struer.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.