Mærkedage

Et hik gav ham det store gennembrud

Robert Hansen har de seneste år slået sin folder på den danske musicalscene, hvor han blandt andet har haft roller i Flashdance og Dirty Dancing. Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Skuespiller Robert Hansen slog som 20-årig igennem i ungdomsfilmen "Kærlighed ved første hik", som har præget hans liv på godt og ondt. Lørdag fylder han 40.
Annonce

40 år: Som teenager havde Robert Hansen mere end almindeligt svært ved at sidde stille i skolen.

Så da hans mormor læste i avisen, at et filmhold søgte en rigtig vildbasse til en ny dansk familiefilm, tænkte hun straks på sit barnebarn.

Sådan gik det til, at Robert Hansen, som lørdag den 5. oktober fylder 40 år, fik en hovedrolle i filmen "Vildbassen", da han var 15 år.

Filmen introducerede ham til skuespillet og ikke mindst til kollegaen Sofie Lassen-Kahlke, som han senere kom til at spille sammen med, da de indtog rollerne som Anja og Viktor i det store biografhit "Kærlighed ved første hik" fra 1999.

Ungdomsfilmen blev Robert Hansens store gennembrud.

Fra den ene dag til den anden kunne han ikke længere gå på gaden uden at blive genkendt, og det var voldsomt for en 20-årig fyr, som i virkeligheden var ret genert.

- Set i bakspejlet ville jeg gerne have haft lidt mere i rygsækken til at kapere den voldsomme eksponering. Det var vildt, siger han.

I årene efter "Kærlighed ved første hik" og de to efterfølgende Anja og Viktor-film fra 2001 og 2003, havde Robert Hansen da også til tider svært ved at finde sig til rette.

Hans liv var i perioder præget af alkohol- og kokainmisbrug, som sendte ham på forsiden af landets aviser. Det fortryder han i dag.

- Jeg føler, at jeg er gået ned ad rigtig mange forkerte veje i mit liv, og det har virkelig været svært at få det ind under huden og lære af det, men det føler jeg, at jeg har nu.

- I dag kan jeg godt gå ned og hygge mig på en bar, men jeg ved præcis, hvornår jeg skal sige "tak for i aften". Det har været en vigtig lære for mig, siger han.

Efter de turbulente år oplevede Robert Hansen et vendepunkt i 2007, da han sammen med den professionelle danser Marianne Eihilt vandt årets "Vild med dans" og fik medvind i medierne.

Siden har han medvirket i en lang række film- og tv-serier og har desuden haft roller i musicals som "Flashdance", "Dirty Dancing" og "Kærlighed ved første hik".

De seneste år har dog også været præget af to svære sygdomsforløb for Robert Hansen, som i 2015 gennemgik en større hjerteoperation og i 2017 blev ramt af en hjerneblødning.

Når han har formået at komme igennem de mange svære perioder i sit liv, skyldes det især, at han er far til sønnen Herman på syv år.

- Når min søn en dag bliver lidt større, vil jeg fortælle ham, hvor stor en betydning han har haft for, at jeg gang på gang har rejst mig. Det har været for ham, siger Robert Hansen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.