Annonce
Erhverv

Færch på aktie-opkøb for at redde arbejdspladser

Færchfonden har været på aktieopkøb for at understøtte en veletableret stor dansk virksomhed og sikre arbejdspladser og erhvervsudvikling i det nordvestjyske, men i lige så høj grad også for at understøtte de knapt så etablerede iværksættere og start-ups omkring lyd og akustik. Arkivfoto
Den erhvervsdrivende familiefond, Færchfonden, opkøber aktier i Bang & Olufsen for at understøtte nordvestjysk erhvervsudvikling og lydiværksætter-økosystemet.
Annonce

Holstebro: Den familieejede Færchfonden går nu ind som storaktionær i den økonomisk trængte Struer-virksomhed, Bang & Olufsen.

Med sit seneste aktieopkøb ejer Færchfonden nu 2.213.046 aktier, svarende til 5,12 procent af det samlede antal aktier og stemmerettigheder. Fondens aktier har en værdi på mere end 97 millioner kroner på Børsen.

Ifølge administrerende direktør i Færchfonden, Claus Omann Jensen, er opkøbet et helt bevidst signal og understøttelse af fondens strategiske satsninger og formål:

- Vi har opkøbt B&O aktier af to årsager. For det første fordi det er vigtigt for Færchfonden at understøtte erhvervsudvikling i Nordvestjylland. Derudover, og mindst ligeså vigtigt, så understøtter vi med aktieopkøbet også vores formålsbestemte investering i iværksættermiljøet omkring lydteknologi. Og her er B&O, med deres testfaciliteter og know-how, bare en nøglefaktor, understreger Claus Omann Jensen i meddelelsen.

B&O aktien har i 2019 tabt 50,6 procent af sin værdi. Mandag eftermiddag faldt den 0,5 procent til 43,90 kroner.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Holstebro

Tvis skal vokse ud mod motorvejen

Annonce
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.