Annonce
Struer

Fastfrosset fiskekutter kolliderede med bro

En fiskekutter har sat sig fast i isen i Limfjorden og driver mod Aggersundbroen. Scanpix/Henning Bagger

Tre personer på en fiskekutter blev i formiddag reddet, da Thyborøn-kutter kolliderede med Aggersundbroen.

Annonce

Aggersund. Fiskekutteren L423 "Karen Margrethe" satte sig onsdag morgen fast i isen i Limfjorden og drev efterfølgende ind i Aggersundbroen. Kort forinden var de tre ombordværende blevet evakueret af forsvarets redningshelikopter og er ifølge rederen John Sund, Thyhom, i god behold.

Forsvaret modtog en melding onsdag morgen omkring klokken ni om, at fiskekutteren havde sat sig fast i isen, mens den var på vej til Thyborøn. - Vi vurderede, at der var fare for besætningens liv. Derfor sendte vi en redningshelikopter afsted, siger vagtholdsleder Daniel Ammitsbøl til Ritzau.

Efter evakueringen flød skibet videre, og drev ind i Aggersundbroen.

- Her ligger vi fast lige nu, siger en foreløbigt kortfattet John Sund.

Vejdirektoratet har foreløbigt lukket Aggersundbroen, men forventer at kunne genåbne senere i eftermiddag..

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Sløj ligestilling

Hvis man lige gik og troede, at det haltede gevaldigt med ligestillingen i de private virksomheder, så er det ikke noget imod ligestillingen i det kommunalpolitiske i Holstebro. Mændene er ikke bare flest med stor overvægt i byrådet. De sidder også tungt på syv af otte udvalgsformandsposter og endnu tungere på bestyrelsesposterne i de selskaber, som kommunen udpeger bestyrelsesmedlemmer til. I sidste uge kom Danmarks Statistik med en opgørelse, der viste, at 20 procent af bestyrelsesmedlemmerne i det private er kvinder. Det er bestemt ikke er imponerende. Men i forhold til i det kommunalpolitiske system er man da i det mindste kommet et stykke vej. Nu er det jo ikke nødvendigvis et problem, at der ikke sidder nogen kvinder i bestyrelsen i eksempelvis det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s eller flere for bordenden i diverse politiske udvalg, hvis det er fordi, kvinderne bare ikke har lyst - selv om flere af posterne også har en attraktiv økonomi. Det største problem er, at man risikerer at gå glip af en forfærdelig masse talent, hvis man ikke lader kvinderne komme mere i spil. Det handler bestemt ikke om, at der skal laves kvoter. Mange kvinder vil sandsynligvis frabede sig at blive valgt til en bestyrelse i det private erhvervsliv alene på grund af deres køn. Det samme gør sig formentlig gældende i den politiske verden. Kvinderne skal frem i køen, fordi de er kompetente, og fordi de bidrager positivt til en virksomhed. Også på bundlinjen. Når man ser på ligestillingen i den kommunalpolitiske verden, er der stadig et stort bjerg, der skal bestiges. Der er stadig en mur af mænd, der skal væltes af vejen. Der mangler både flere kvinder, der banker i bordet og siger, at nu er det nok og som kan inspirere andre. Og der mangler også en politisk kultur, hvor man sikrer sig, at det vitterligt også er den bedste m/k, der får jobbet - og ikke bare den bedste mand. Som kommunens eneste kvindelige bestyrelsesmedlem i et af de kommunale selskaber siger: "Det er et punkt, der ikke har fået så meget opmærksomhed, men det tror jeg, at det vil få i fremtiden." Mon ikke.