Struer

Fik årslønnen fordoblet til 12,8 millioner kroner i 2018 - nu er han fyret

B&O har fyret den adminstrerende direktør, Henrik Clausen. Arkivfoto: Morten Stricker
B&O fyrer den administrerende direktør, Henrik Clausen. Ny topchef er nu svenske Kristian Teär, som senest har været en del af topledelsen i det schweiziske selskab, Logitech.
Annonce

Struer: Efter tre år på posten som administrerende direktør for B&O i Struer er Henrik Clausen nu fyret.

Det sker efter at have leveret et årsregnskab i august, hvor overskuddet dykkede med 77 procent i forhold til året før og landede på sølle 19 millioner kroner, og da B&O med Henrik Clausen i spidsen for en uges tid siden præsenterede regnskabet for det første kvartal af det nye regnskabsår, var det med et underskud på 106 millioner kroner på bundlinjen.

Samtidig er kursen på B&O-aktierne styrtdykket.

Vi ser frem til at byde Kristian Teär velkommen. Kristian har den rigtige profil til at tage Bang & Olufsen videre fra, hvor vi er i dag. Han har erfaring fra ledende internationale forbrugerelektronikfirmaer, han har solid operationel baggrund, og så er han en stærk og inspirerende leder. Jeg takker samtidig Henrik Clausen for hans indsats for Bang & Olufsen.

Ole Andersen, bestyrelsesformand, Bang & Olufsen

Årsløn fordoblet i 2018

Henrik Clausen købte selv 8100 aktier i virksomheden i juli 2017 til kurs 107,68.

Efter nyheden om hans fyring blev offentliggjort her tirsdag morgen, åbner handlen med aktierne i B&O i kurs 34,34.

Henrik Clausen har altså ikke leveret, hvad der skulle til for at vende skuden og bringe B&O fri af orkanen på det globale marked for hverken luksus-produkter i den vilde ende af prisskalaen eller det nye marked for både bærbare højttalere, hovedtelefoner m.v., som B&O begyndte at opdyrke under hans forgænger, Tue Mantoni, som fik fem år på topposten i B&O.

Henrik Clausen fik ikke indfriet de høje forventninger, som blandt andet kom til udtryk i et interview med Børsen, hvor han blev beskrevet som stabil og driftssikker som en Volvo 240, og efter de første to år var bestyrelsen da også tilfredse med indsatsen.

I 2016 blev Henrik Clausen ansat med en årsløn på 6,6 millioner kroner.

I 2018 fik han i forbindelse med en offentliggørelse af årsregnskabet bevilget en lønforhøjelse, så årslønnen kom op på 12,8 millioner kroner.

Nu bliver der så sagt farvel og tak.

Kommer fra Logitech

Bestyrelsen fyret ham og udpeget hans afløser, så det nu bliver svenske Kristian Teär, der kommer til at stå i spidsen for Bang & Olufsen i Struer.

Det sker med øjeblikkelig virkning.

- Vi ser frem til at byde Kristian Teär velkommen. Kristian har den rigtige profil til at tage Bang & Olufsen videre fra, hvor vi er i dag. Han har erfaring fra ledende internationale forbrugerelektronikfirmaer, han har solid operationel baggrund, og så er han en stærk og inspirerende leder. Jeg takker samtidig Henrik Clausen for hans indsats for Bang & Olufsen, lyder det fra bestyrelsesformanden, Ole Andersen i en pressemeddelelse om direktørskiftet fra B&O.

Her oplyses det også, at 55-årige Kristian Teär bor i Schweiz, hovr han senest har været en del af topledelsen i det schweiziske selskab, Logitech, hvor han i fire år var Vice President for EMEA og havde ansvaret for salg, marketing og distribution af 13 produktlinjer.

Tidligere var han global Chief Operating Officer for BlackBerry med hovedsæde i Canada. Forinden det havde han ledelsesstillinger hos henholdsvis SonyEricsson som Executive Vice President med globalt ansvar for salg og marketing og som regional President i Ericsson for Sydøstasien, det tysktalende Europa og Centralamerika.

Kristian Teär har været bosiddende i syv forskellige lande og er uddannet Master of Science fra The Royal Institute of Technology i Stockholm og har også gennemført et Executive program på Columbia University, USA.

I pressemeddelelsen fra B&O siger Kristian Teär selv om sit jobskifte:

- Jeg har fulgt Bang & Olufsen i mange år og har altid haft stor passion for selskabet og dets produkter. Faktisk ejer jeg selv flere af de ikoniske produkter. Det er et unikt luksus- og livsstilsbrand, som har en særlig arv. Jeg ser meget frem til at indgå i organisationen og samarbejde med teamet og bestyrelsen om at udnytte Bang & Olufsens potentiale.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Annonce
Holstebro

Ild i tre containere

Annonce
Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.