Struer

Forældre i dyb frustration over regnefejl: Det her er simpelthen ikke i orden

Der er nu igen ved at rejse sig en massiv forældrekritik på dagtilbudsområdet i Struer. Arkivfoto: Privat
Der samler sig nu en markant kritik af den økonomiske justering, politikerne på falderebet blev nødt til at lave i forbindelse med helhedsplanen for 0 til 18-års området.
Annonce

Humlum/Bremdal: Forældre fra både Humlum og Bremdal reagerer nu skarpt på nyheden om, at der på grund af en regnefejl i helhedsplanen for 0 til 18-års området nu bliver taget i første omgang 845.000 kroner fra puljen til opnormering af dagtilbud.

- Vi er meget utilfredse med i første omgang, at man har lavet en kæmpe regnefejl, og at man så beslutter at tage det hele fra opnormering af dagtilbud. Det er simpelthen ikke i orden, siger Kristina Ottesen, som er formand for forældrebestyrelsen i Humlum dagtilbud.

Medunderskriver på kritikken er også Kristine Munk Larsen, der er formand for forældrebestyrelsen for Bremdal dagtilbud, og andre formænd er også ved at blive kontaktet.

- Vi har tidligere stillet spørgsmålstegn ved, hvor pengene skulle tages fra, og spurgt om de nu var sikre på, at de havde regnet rigtigt, fortæller Kristina Ottesen.

Skræmmende i sig selv

- Det har været meget svært som forælder at gennemskue, hvor pengene kom fra, og vi er egentlig ikke overraskede over, at der nu kommer sådan en bombe her. Det er i sig selv skræmmende, når man har betalt BDO mange penge for at lave det arbejde her, tilføjer formanden fra Humlum.

Frustration er der kort sagt masser af hos forældrene.

- Det er mange penge, man tager ud, og det burde kunne gøres bedre. Det er hele tiden blevet sagt, at den tidlige indsats er det vigtige i det her. Det er en af søjlerne, og så er det bare ikke godt nok at tage regnefejlen herfra, siger Kristina Ottesen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Annonce
Holstebro

Ild i tre containere

Annonce
Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.