Holstebro

Foredrag: Husk dig selv som pårørende

Med baggrund i bogen "Jeg er også vigtig - Husk dig selv som pårørende" som udkom 11. oktober 2019, fortæller Diana Lund Andersen om det at være pårørende. PR-foto
Med baggrund i egen historie, samt bogen "Jeg er også vigtig - Husk dig selv som pårørende" som udkom 11. oktober 2019, fortæller Diana Lund Andersen om det at være pårørende.
Annonce

Holstebro: - Vær med når Scleroseforeningens lokalafdeling i Nordvestjylland inviterer til foredrag, hvor særligt de pårørende bliver sat i fokus, lyder opfordringen i en pressemeddelelse fra afdelingen.

Det foregår tirsdag 29. oktober på Holstebro Aktivitetscenter, Danmarksgade 13A, 7500 Holstebro. Med baggrund i egen historie, samt bogen "Jeg er også vigtig - Husk dig selv som pårørende" som udkom 11. oktober 2019, fortæller Diana Lund Andersen om det at være pårørende, og om hvordan du kan passe på dig selv. Det glemmer rigtig mange pårørende nemlig i kærlighed til deres syge familiemedlemmer. Derfor får du i foredraget ti gode råd til, hvordan du passer på dig selv som pårørende og din familie. Der vil hovedsaligt være tale om pårørende til scleroseramte, men pårørende til andre alvorlige sygdomme kan også få udbytte af foredraget – alle er velkomne.

- Vi glæder os meget til at byde alle interesserede – uanset hvor tæt man har sygdom på - velkomne til dette arrangement som afholdes i Holstebro Aktivitetscenter, lyder det i pressemeddelelsen.

Billetten inkluderer kaffe og kage og kan købes via hjemmesiden sclerose-nordvestjylland.nemtilmeld.dk.

Aftenen anbefales fra Fyn:

- Diana fik pårørende til at åbne op for egne erfaringer - en dejlig aften med både gode råd, snak, grin og tårer. Det er ofte et hårdt job at være pårørende til personer med sclerose. Så de skal sættes i fokus for, at de passer bedre på sig selv, lyder det fra Scleroseforeningens fynske lokalafdelinger Helle Cornett Pedersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.