Struer

Godt nyt, hvis du bliver trængende i Hvidbjerg

Døren er nu igen åben til det offentlige toilet i Hvidbjerg på Thyholm. Arkivfoto: Morten Bang Larsen
Det er igen blevet muligt at benytte sig af et offentligt toilet i Hvidbjerg, hvor et sådant i en længere periode ellers har været en mangelvare.

Hvidbjerg: Avisen drog tidligere på sommeren på Tour de Toilet på Thyholm, da der på et borgermøde var blevet udtrykt endog stor bekymring over, at offentlige toiletter var en mangelvare.

Den påstand var Struer Kommune ikke enig i, og undertegnede tog derfor på tur.

En tur, der gik rigtig godt - set fra kommunens side - lige indtil destinationen hed Hvidbjerg. Her var godt nok et skilt på en dør ved stationen, hvoraf det fremgik, at der var et offentligt toilet.

Døren var bare låst den onsdag, avisen var forbi, og det havde den ifølge en af butiksindehaverne i området været i et år, hvis ikke længere.

Frank Andersen, der er byggetekniker i Struer Kommune, kan nu fortælle, at kommunen faktisk allerede på det tidspunkt var i gang med at finde en løsning.

Annonce

Åbent igen

En løsning, der indebar, at toilettet allerede dagen efter, avisen havde været forbi, var tilgængeligt og nu er det alle ugens dage fra otte om morgenen til klokken 20 om aftenen.

- Det skal nok passe, at det har været lukket i et års tid. Det blev det, da turistinformationen blev lukket, forklarer Frank Andersen, som yderligere kan fortælle, at toilettet blev lukket i forbindelse med, at lejekontrakten for lokalet, det ligger i, blev opsagt.

- Det var en del af lejekontrakten med DSB, og nu lejer vi så igen de to toiletter, siger byggeteknikeren, som gerne erkender, at det nok var en fejl, at man i sin tid ikke beholdt de to toiletter.

Det blev kommunen gjort opmærksom på i form af en borgerhenvendelse, som den nu altså har reageret på.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.