Annonce
Kultur

Hausgaard-billetter udsolgt på 14 minutter

Indehaveren af 18b i Harboøre, Helle Langer, kan konstatere, at Niels Hausgaard fortsat er en yderst populær herre. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det tog blot 14 minutter for kulturstedet 18b i Harboøre at få udsolgt til Niels Hausgaard-koncerten i januar.
Annonce

Harboøre: Niels Hausgaard er stadig utrolig populær.

Det kan 18b i Harboøre konstatere, efter kulturstedet i lørdags satte billetterne til Niels Hausgaard-koncerten lørdag den 11. januar til salg.

- Det tog blot 14 minutter, så havde vi solgt samtlige 220 billetter. Det var meget hektisk, fortæller indehaveren af 18b, Helle Langer.

En del af de 220 billetter var dog allerede solgt, da det officielle billetsalg blev skudt i gang lørdag kl. 10. Cirka 100 af dem var gået til medlemmerne af den nystiftede forening 18b's Makkere, der har forkøbsret til koncerterne. Hvert medlem kan købe to billetter til hver koncert.

Niels Hausgaard er den første genganger blandt de optrædende i Harboøres nye kultursted, der åbnede sidste efterår. Hausgaard fyldte 18b i december sidste år med sit testshow, og denne gang kommer han forbi med en forpremiere på sit nyt show, der hedder "Du ved hvad jeg mener". Blot fire dage senere - altså den 15. januar - er der premiere på stykket i Thisted Musikteater. 75-årige Niels Hausgaard optræder 53 gange rundt i hele landet i løbet af de første fire måneder af 2020, og mange af koncerterne har været udsolgt i lang tid.

I øvrigt var lørdag den 16. november en travl dag for Helle Langer og de familiemedlemmer og venner, der giver en hånd med, når det er nødvendigt. Om aftnen var der nemlig koncert med Karl William.

- Her var der ikke udsolgt, men vi var en god flok, og vi havde en rigtig fin aften, siger Helle Langer.

I sidste uge satte 18b også billetterne til Anne Linnet-koncerten i maj til salg, og kulturstedet er efterhånden ved at have programmet på plads for det første halvår af 2020, hvor Niels Hausgaard og Anne Linnet suppleres af Teitur og Hush.

Og så har 18b allerede koncert igen på lørdag, hvor Northern Assembly spiller - her er der spisning forud for koncerten.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Sløj ligestilling

Hvis man lige gik og troede, at det haltede gevaldigt med ligestillingen i de private virksomheder, så er det ikke noget imod ligestillingen i det kommunalpolitiske i Holstebro. Mændene er ikke bare flest med stor overvægt i byrådet. De sidder også tungt på syv af otte udvalgsformandsposter og endnu tungere på bestyrelsesposterne i de selskaber, som kommunen udpeger bestyrelsesmedlemmer til. I sidste uge kom Danmarks Statistik med en opgørelse, der viste, at 20 procent af bestyrelsesmedlemmerne i det private er kvinder. Det er bestemt ikke er imponerende. Men i forhold til i det kommunalpolitiske system er man da i det mindste kommet et stykke vej. Nu er det jo ikke nødvendigvis et problem, at der ikke sidder nogen kvinder i bestyrelsen i eksempelvis det fælleskommunale affaldsselskab Nomi4s eller flere for bordenden i diverse politiske udvalg, hvis det er fordi, kvinderne bare ikke har lyst - selv om flere af posterne også har en attraktiv økonomi. Det største problem er, at man risikerer at gå glip af en forfærdelig masse talent, hvis man ikke lader kvinderne komme mere i spil. Det handler bestemt ikke om, at der skal laves kvoter. Mange kvinder vil sandsynligvis frabede sig at blive valgt til en bestyrelse i det private erhvervsliv alene på grund af deres køn. Det samme gør sig formentlig gældende i den politiske verden. Kvinderne skal frem i køen, fordi de er kompetente, og fordi de bidrager positivt til en virksomhed. Også på bundlinjen. Når man ser på ligestillingen i den kommunalpolitiske verden, er der stadig et stort bjerg, der skal bestiges. Der er stadig en mur af mænd, der skal væltes af vejen. Der mangler både flere kvinder, der banker i bordet og siger, at nu er det nok og som kan inspirere andre. Og der mangler også en politisk kultur, hvor man sikrer sig, at det vitterligt også er den bedste m/k, der får jobbet - og ikke bare den bedste mand. Som kommunens eneste kvindelige bestyrelsesmedlem i et af de kommunale selskaber siger: "Det er et punkt, der ikke har fået så meget opmærksomhed, men det tror jeg, at det vil få i fremtiden." Mon ikke.