Annonce
HB

HB hentede tredje udesejr i træk

Cheftræner Kim Kristensen kunne igen glæde sig over tre point efter sejren på 2-1 ude over VRI. Arkivfoto: Morten Stricker
Holstebro Boldklub bevarede førstepladsen i Danmarksserien med en 2-1 sejr på udebane over VRI fra Aarhus.
Annonce

Vejlby-Risskov: Holstebro er inde i en stime af udekampe.

Lørdag var det fjerde runde i træk, at det unge mandskab fra Holstebro Boldklub med ambitioner om oprykning til 2. division spillede på fremmed græs. Eller rettere kunstgræs, som det var tilfældet lørdag eftermiddag i det nordlige Aarhus, hvor bundholdet VRI var værter.

Og for tredje gang i træk kunne HB med cheftræner Kim Kristensen i spidsen sætte sig i bussen med tre point og en sejr som udbytte af anstrengelserne i Østjylalnd.

Det endte med en hårdt tilkæmpet sejr på 2-1. Alle tre mål blev scoret i første halvleg.

- Vi er rigtig godt tilfredse med, at vi har vundet tre udekampe i træk, selv om det er ærgerligt, at vi tabte den første til Lyseng, siger Kim Kristensen.

HB bevarer dermed førstepladsen i Danmarksserien. Det så længe ud til, at føringen skulle udbygges, men de nærmeste forfølgere fra Lyseng endte i sidste endte med at vinde 4-2 ude over Nørresundby, selv om de var nede med 2-0 med små 20 minutter igen.

Kampen i tal

VRI – Holstebro Boldklub 0-1 (0-1)

Danmarksserien, herrer

Mål: 0-1 Mads Agger (12.), 1-1 (25.), 1-2 Mads Agger (28.)

Tilskuere: 75.

Aggers dag

Det var første halvleg, der var den bedste rent fodboldmæssigt. I anden halvleg blev det meget en kamp på midten mod det fysisk stærke hold fra VRI.

- Jeg er rigtig godt tilfreds med den måde, som vi matchede VRIs fysiske styrke på. VRI kommer med stort mod og power, selv om de er nederst i rækken, siger Kim Kristensen.

Det blev i høj grad Mads Agger, der stod bag HB-sejren. Han bragte HB foran efter 12 minutter, efter at han fra kanten af feltet lagde bolden i modsatte hjørne. Efter en udligning til VRI efter et hjørnespark var Mads Agger igen på pletten, da han udnyttede en fremlægning fra Per Lauge efter en lille halv time. Per Lauge leverede også den afgørende aflevering til det første mål.

Der blev ikke scoret yderligere i kampen.

- Man føler sig aldrig helt sikker, når man kun fører med et enkelt mål, men VRI kom til meget få chancer, så jeg følte, at vi havde kontrol over kampen. Vi fik heller ikke selv skabt så meget, som vi gerne ville, men der blev virkelig arbejdet for sejren, konkluderer Kim Kristensen.

Kim Kristensen havde naturligvis store roser til den dobbelte målscorer, Mads Agger, men også Emil Zetterquist arbejdede meget hårdt i front gennem hele kampen.

- Vores midterforsvar med Mikkel Rønn og Emil Laursen spillede også en meget fin kamp. Det var generelt en god kamp af forsvaret. Jeg er meget tilfreds med, at vi henter tre point med et fysisk stærkt hold, siger Kim Kristensen.

Efter fire udekampe venter der nu en hjemmekamp mod på næste søndag mod Viby, inden efteråret rundes af med endnu en tur til Aarhus, hvor Aarhus Fremad venter den første weekend i november.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce
Annonce
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.