Sport

Helena svømmede sig til DM-guld og EM-kvalifikation

Helena Rosendahl Bach åbnede årets kortbane-DM med en guldmedalje og en billet til EM i Skotland. Arkivfoto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix
Førstedagen af årets kortbane-DM bød på gode resultater for Holstebro Svømme Club. Helena Rosendahl Bach svømmede langt under EM-kravet og tog guld.
Annonce

Esbjerg: Holstebro Svømme Club fik en glimrende start på årets kortbane-DM i Esbjerg, der gik i gang torsdag.

De nordvestjyske svømmere havde det som fisk i vandet på førstedagen og sikrede tilsammen tre medaljer. I den første finale med deltagelse af en Holstebro-svømmer, mændenes 100 meter medley, slog Mikkel Thagaard Jakobsen hånden i pladen som tredjehurtigste mand i tiden 56,60 sekunder.

Dermed kunne den unge svømmer både iklæde sig en senior-bronze-medalje og en ungdoms-sølv-medalje.

I 200 meter ryg kom Rasmus Nørfjand ind på en femteplads i tiden 1 minut 58,97 sekunder, hvilket var ny personlig bedste tid.

Guld og EM-klar

Kirsebærret på toppen kom i damernes 400 meter fri, hvor Helena Rosendahl Bach i ganske suveræn stil svømmede et dansk mesterskab i hus.

I tiden 4 minutter og 04,60 sekunder, ny personlig rekord, var holstebroeren mere end ni sekunder hurtigere end sølvvinderen Line Jørgensen Bruun fra Aalborg Svømmeklub. En tid, der var næsten tre sekunder hurtigere end tiden i det indledende heat mandag morgen, hvor hun allerede svømmede under kravtiden til december måneds EM i Glasgow.

DM på kortbane fortsætter frem til og med søndag.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.