Navne

Hjulene ruller på Rydhave: tidligere ligaprofil og cykelrytter bliver lærer

Kim Nørgaard Laursen glæder sig til at inspirere cykeltalenter med udgangspunkt i den smukke natur ved Rydhave og omegn. Foto: Lars Rask Vendelbjerg
43-årige Kim Laursen er ansat som ny lærer for cykelrytterne på Rydhave Slots Efterskole, der også bruger verdensmester Dina Thorslund i træningen.

Ryde: Når det nye skoleår starter på Rydhave Slots Efterskole til august er Kim Nørgaard Laursen ansat til at stå i spidsen for den cykel-afdeling, der blev startet i 2017 med den tidligere elitecykelrytter Ricky Enø Jørgensen som leder.

Kim Nørgaard Laursen er tidligere liga-spiller i håndbold og nu cykelrytter med stort kendskab til, hvad der kræves for at kunne begå sig inden for elitesporten.

Skolens Forstander Kåre Heide-Ottosen har valgt at satse på de tohjulede til det kommende skoleår, hvor elever i efterskolens 8.-10. klasse får tilbud om undervisning af den tidligere liga-spiller.

- I det nye skoleår satser vi meget på den linje. Kim Laursen har stor erfaring som elite-sportsudøver, og vi tilbyder også fusionstræning med nuværende verdensmester i boksning Dina Thorslund fra Struer. Dina Thorslund skal være med til at få vores unge elever i den rigtige form. Desuden stræber vi efter at give de unge en god coaching, siger Kåre Heide-Ottosen.

Annonce

Kim Laursen har stor erfaring som elite-sportsudøver, og vi tilbyder også fusionstræning med verdensmesteren i boksning Dina Thorslund

Kåre Heide-Ottosen, forstander Rydhave Slots Efterskole

En ny vej

Kim Nørgaard Laursen glæder sig utroligt meget til det nye job.

- Jeg har arbejdet som grafiker i stort set alle mine år på arbejdsmarkedet. og nu glæder jeg mig til at skulle passe et job med unge og topmotiverede cykelryttere, siger han, der udover stor viden om håndbold og cykelsport også har erfaring inden for ski-sporten.

Den daglige træning vil for det meste komme til at foregå i smukke omgivelser i det vestjyske og med Limfjorden som nabo. Men der vil også blive mulighed for at stifte bekendtskab med mountainbike og e-cycling.

Den nye underviser kommer naturligvis med nye tiltag. Han vil indlede samarbejde og fællestræning med Holstebro Cykelklub, der er en klub med mange licensryttere.

Ekspert på hjemmefronten

Kim Laursen er gift med fysioterapeut Line Kahl, og derfor er ordet "skader" ofte blevet et samtaleemne i hjemmet i Halgård ved Holstebro. I sin håndboldkarriere gik han ikke selv fri for skader, og han ved hvor vigtig den rigtige træning er for elite sportsudøvere.

- Der vil blive skadesforebyggende træning med fysioterapeutstuderende fra VIA i Holstebro. De studerende vil komme på banen med anatomi, fysiologi og massage, fortæller Kim Laursen, der videre fortæller at skolens målsætning er at forene skolegang med elitesport på en sjov og inspirerende måde.

Der bliver også samarbejde med idrætsfysioterapeut Leif Lundstrøm fra DGI, der både er kost- og træningsvejleder.

Kim Nørgaard Laursen

43-årige Kim Nørgaard Laursen er pr. 1. august leder af cykel-linien på Rydhave Slots Efterskole.

Han bor i Halgård ved Holstebro sammen med sin kone og tre børn.

Kim Nørgaard Laursen er er specielt kendt inden for håndboldens verden. Det blev som aktiv til mange ligakampe for Tvis KFUM (TTH), Vadum IF og karrieren sluttede i Lemvig Thyborøn Håndbold. Efter håndboldkarrieren kastede Kim sig over cykelsporten, og så blev han håndboldtræner for datteren, der har slægtet sin far på.

Kim er udlært grafiker og efter mange år inden for dette fag har han nu valgt at skifte avis-ombrydningen ud med arbejde med unge mennesker på efterskolen tæt på Vinderup.

Han er medlem af Tvis Cykelmotion samt Holstebro Cykelklub, hvor han er licensrytter i D klassen.

Kim har gennem sin egen cykelkarriere stor kendskab til landevejene i det vestjyske, og han er klar til at stå i spidsen for unge cykelryttere, som ud over landevejene også vil komme til at træne på mountainbike og e-cyckling. Som tidligere elite sports udøver har han viden og erfaring med hvad, der kræves for at gøre sig gældende på ryttercyklen. Kim har gennemført det franske cykelløb La Marmotte tre gange.

info: www. rydhave.dk

Stilles krav

Der venter cykelrytterne et sjovt men også hårdt år på den lokale efterskole. Cykelryttere har nemlig brug for at være i ekstrem god form for at klare sig godt i konkurrencerne.

- Vi får mange spændende personer ind på skolen for at inspirere i den daglige træning, siger Kim Laursen. Han har fået kontakt med Team Sunweb-rytteren Pernille Mathiesen og Jesper Vinkel fra Team AURA Energi, som i løbet af året vil kigge forbi efterskolen og deltage som "gæstetrænere".

Han arbejder også på at arrangere en trænings-tur som eksempelvis kunne gå til Mallorca, hvor der er lidt bjerge, der kan trænes i.

I 2020 arbejdes der på at afholde en sommer cykel-camp for nuværende og tidligere elever på cykellinjen, og her vil skolen forsøge at få en kendt toprytter til at komme forbi...

Forstander Kåre Heide-Ottosen, Rydhave Slots Efterskole har valgt at satse på de tohjulede til det kommende skoleår og glæder sig over det nye samarbejde med Kim Nørgaard Laursen.
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.