Annonce
Navne

Holstebro-dreng hyrer verdensartister til gymnastikshow

Lærke Poulsen og Tobias Kobborg står bag det nye DGI gymnastikshow. Pressefoto
Det bliver et show i verdensklasse, når DGI International GymShow 2019 gæster Holstebro, lover koreografen bag - som i øvrigt er lokal.
Annonce

Holstebro: Snart løber DGI International GymShow 2019 over gulvene i hele landet, hvor gymnaster og artister fra hele verden optræder med mange forskellige stilarter inden for bevægelse.

Det er Tobias Kobborg fra Holstebro, der sammen med Lærke Poulsen står i spidsen for det store show. Som koreograf har de haft frit valg mellem verdens bedste gymnaster, akrobater, jonglører, dansere og artister, og her kan man naturligvis også finde DGI Verdenshold fra 2016-2017 og 2018-2019.

- Vi har stået over for verdens største slikbutik inden for gymnastik og bevægelse, og vi har kunnet vælge, lige hvad vi ville have, siger Tobias Kobborg.

Den 25-årige Tobias Kobborg glæder sig til at præsentere DGI International GymShow 2019, når showet besøger hans hjemby.

Oplev gymnastik og bevægelse i verdensklasse, når DGI International GymShow 2019 løber af stablen i Gråkjær Arena. PR-foto

Kunst og bevægelse

Selv har han dyrket gymnastik fra barnsben og har oplevet meget gennem sporten og fællesskabet. Han er tidligere verdensholdsgymnast fra 2014-2015, og det var her hans veje krydsede med Lærke Poulsen, da de begge rejste med DGI Verdensholdet. Desuden har Tobias og Lærke trænet Repholdet i Holstebro sammen.

Som aktive gymnaster i et utal af shows ved de, hvad publikum vil have.

- Der kommer til at være en helt særlig følelse og stemning, som publikum kommer til at mærke. De kommer nok ikke til at klappe så meget, fordi de bliver helt opslugte af showet, siger Tobias Kobborg.

Koreograferne har taget udgangspunkt i, at bevægelse er en kunstform. Derfor bliver kunsten også omdrejningspunkt for DGI International GymShow 2019, hvor de vil inddrage nye elementer, så bevægelsesformerne og kunsten forbindes.

Showet kommer til Holstebro og kan opleves i Gråkjær Arena den 17. november. Billetter kan købes på billetten.dk.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.