Kultur

Holstebro klarede skærene: Vi elsker 90'erne kommer igen - med kæmpe ambitioner

Jan Nonboe kom onsdag aften hjem fra et skæbnesvangert møde i Aalborg - med et stort smil. ”Vi elsker 90’erne” kommer igen til Holstebro i 2020. Han fortæller samtidig, at samarbejdet kan føre til andre begivenheder i Holstebro, der i så fald vil blive afsløret senere. Foto: Morten Stricker
- Det er ikke for at holde folk på pinebænken, men det er altså big business det her, siger arrangør om den kamp, Holstebro hvert år må igennem for at sikre sig musikfestivalen.
Annonce

Holstebro: Onsdag stod det klart, at arrangører Jan Nonboe og Søren Berthelsen - og dermed Holstebro - igen er på Vi elsker 90'erne-plakaten.

Om duoen næste år også skal scenen, står fortsat hen i det uvisse, men i ren og skær ekstase gav de i hvert fald deres helt egen bidrag af Dr. Albans hit "Sing Hallelujah" på vejen hjem fra Aalborg.

Her var det afgørelsens time for Holstebro som spillested. I et møde med Riffi Haddaoui - skaberen af 90'er-festen, der på få år er gået fra en hobbyvirksomhed til international turné - skulle de finde ud af, om de var købt eller solgt.

- Vi har i tre år hvert år formået at løfte festivalen, og nu skal vi gøre det igen. Vi er ydmyge samt glade på egne og byens vegne, jubler Jan Nonboe.

Glæden er gengældt hos Riffi Haddaoui.

- Vi er rigtig glade for at være tilbage i Holstebro. Først og fremmest fordi det år for år er lykkedes Søren og Jan at tiltrække flere og flere gæster og samtidig opnå en stigende opbakning fra såvel erhvervsliv som kommune, som er ganske unik, siger han.

Big business

Hvert år har den lokale udgave kæmpet for at få lov til at vende tilbage. Holstebro er den mindste by på turnéen.

- Vi har fået opmærksomhed fra andre byer, men forskellen er, at her er ikke den tillid, loyalitet og hårde arbejde, som vi har opbygget sammen med Søren og Jan. Jeg vægter de værdier højt, og det passer godt sammen med de to gutter. I en naboby ville vi skulle starte fra nul igen, siger Riffi Haddaoui.

- Det er altså ikke noget, vi gør for sjovt, når vi hvert år siger, at vi skal kæmpe for at få "Vi elsker 90'erne" til byen igen. Det er ikke for at holde folk på pinebænken, men det er bare "big business" det her, pointerer Jan Nonboe.

Og det skal være endnu mere "big".

Der er skruet op for budgettet til kunstnere, lys- og lydeffekter. Derfor skal der også flere publikummer til, nærmere bestemt 1000-2000 flere, så deltagerantallet når 8500-10.000, lyder det fra arrangørerne.

- Derfor er det også så sindssygt vigtigt, at folk er klar til at bakke op. Alle mulige har sagt, at de nok skal tage en ekstra ven med næste gang, og det er nu, de skal gøre alvor af det løfte. Vi har sat hånden på kogepladen, siger Jan Nonboe.

Hypen stiger

Besøget i Holstebro bliver den tilsvarende weekend som i år, og datoen er den 29. august.

Navne som 2 Unlimited, Coolio, Faithless og East 17 er allerede afsløret, og de bliver slet ikke de sidste, garanterer Riffi Haddaoui:

- Vi kalder "Vi elsker 90'erne" for juleaften for voksne, og vi vil drysse små gaver med navne frem til jul.

Der var nu ikke kun ren skønsang i Jan Nonboe og Søren Berthelsens bil onsdag. Klagesang er det bestemt ikke, men Jan Nonboe erkendte alligevel, at parret til tider også kunne savne et soltag i bilen for at få det mindre hedt på en ellers kold dag: En større begivenhed giver nemlig større forventninger til dem også. De skal nu ud og sikre endnu flere publikummer fra nær og fjern.

- Denne udgave kommer til at give så meget gas, at ingen vil tro deres egne øjne. Det er sådan en nyhed, byen har brug for lige nu. At der er noget, vi kan være sammen om, siger Jan Nonboe.

- Vi kan mærke, at "hypen" stiger i Holstebro for hvert år, og jeg tror, at vi er på nippet til, at det kan blive rigtigt stort dér, tilføjer Riffi Haddaoui.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.