112

Humlum Kro er brændt, men nu kan restauranten fortsætte

Selv de steder af kroen, hvor branden ikke har raseret, er der sket stor sod- og røgskade. Foto: Morten Stricker
Forpagterne af Humlum Kro har fået lov til midlertidigt at låne det gamle plejehjem Rosengården, så de stadig kan drive restaurant, selvom kroen er brændt

Humlum: Det var en sorgens dag, da Humlum Kro tidligt mandag morgen brød i brand. Først ved 14-tiden var brandvæsnet færdige med at slukke ilden, og tilbage stod forpagterparret Kenneth og Jeanette Thomsen med en knust drøm.

- Det værste er det med, at vi i dag ikke rigtig har noget at stå op til, sagde Jeanette Thomsen dagen efter den store brand, for der vil gå lang tid, før kroen igen er klar til at modtage gæster til overnatning eller spisning.

Men alt tyder på, at parret snart får noget at lave igen. Onsdag var Jeanette og Kenneth Thomsen til et møde med blandt andre nogle repræsentanter fra Struer Kommune om muligheden for, at parret midlertidigt kan låne lokalerne i det nu nedlagte plejehjem Rosengården. Her kan de stadig holde selskaber på op til 40-45 mennesker og lave mad på stedets køkken og drive restaurant.

Annonce

Alle har simpelthen været så søde og hjælpsomme, og det er helt ubeskriveligt hvor meget det betyder for os. Vi er så taknemmelige.

Jeanette Thomsen, forpagter af Humlum Kro

Taknemmelige

- Vi skal lige have alt det formelle på plads, men vi håber at kunne gå i gang i løbet af et par uger. Kommunen var i hvert fald meget positive omkring det, siger Jeanette Thomsen, der for første gang i et par dage nu har noget at være begejstret over.

Idéen om at gøre brug af Rosengården, der lukkede 1. september, kom faktisk fra Facebook i en lokal Humlum-gruppe, hvor det ikke har skortet på støtte til det unge par, der overtog forpagtningen af kroen for blot et halvt år siden. Og mange skriver, at Jeanette og Kenneth Thomsen bare skal sige til, hvis de får brug for hjælp med det ene eller det andet. Humlum-borgerne er klar til at give en hånd med.

- Alle har simpelthen været så søde og hjælpsomme, og det er helt ubeskriveligt, hvor meget det betyder for os. Vi er så taknemmelige, siger Jeanette Thomsen.

Det bliver helt klart noget andet for parret at drive selskaber og restaurant på et tidligere plejehjem, vedkender Jeanette Thomsen.

- Men faciliteterne derude er jo rigtig fine, og jeg er sikker på at det nok skal blive godt, siger hun.

Meldingen om brand på Humlum Kro lød mandag morgen klokken 05.22. Det vides endnu ikke, hvad der har forårsaget branden, som lavede store skader på bygningerne, og politiets tekniske undersøgelser er stadig i gang.

Jeanette og Kenneth Thomsen overtog forpagtningen af Humlum Kro i marts i år. Før det boede de med deres to piger i Jerlev nær Vejle. Foto: Morten Stricker
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.