Struer

Humlum mangler nu to ledere

Både dagtilbud og skole i Humlum skal ud og finde ny leder. Arkivfoto: Ole Mortensen
Der er nu snart to ledige lederstillinger i Humlum, hvor både skolen og dagtilbuddet skal finde nye folk til at gå forrest.
Annonce

Humlum: Det blev torsdag offentliggjort, at Humlum Skole skal ud og finde sig en ny skoleleder. Jakob Jalk stopper med udgangen af december efter knap to år i stillingen for at blive mellemleder på Limfjordsskolen.

Den nu snart tidligere leder savner kort og godt at være en del af et større, fagligt miljø som leder, fremgik det af en pressemeddelelse fra Struer Kommune.

Det har man forståelse for i bestyrelsen bag Humlum Skole.

- Vi er glade for at have ham, så selvfølgelig er vi ærgerlige, men man er også nødt til at respektere, hvis folk mener, at det ikke er det her, de skal, siger Linda Bech Wind, der er formand for skolens bestyrelse.

- Hvis man savner at være i et ledelsesteam, kan det godt være en ensom post at være leder på en skole, så vi har bare respekt for, at han har taget konsekvensen af det, tilføjer hun og slår fast, at processen dertil har været ganske udramatisk.

Jeg ved ikke, om vi kan nå at finde en ny inden 1. januar, men det skal vi så hurtigt som muligt, uden at det bliver forhastet.

Linda Bech Wind, formand for skolebestyrelsen i Humlum

To nye ledere

Nu handler det om at få fundet ud af, hvad det er for en person, man så skal gå efter som ny skoleleder i Humlum.

- Det har været nogle gode personer, vi har haft, så det skal jo være en, der er rummelig og kan favne bredt, lyder det fra Linda Bech Wind.

Mere konkret kan formanden ikke blive endnu. Det er nemlig noget, som skal drøftes i både bestyrelsen og med Struer Kommune.

- Jeg ved ikke, om vi kan nå at finde en ny inden 1. januar, men det skal vi så hurtigt som muligt, uden at det bliver forhastet, siger Linda Bech Wind.

Aktuelt står man nu med snart to ledige lederstillinger i Humlum, da der p.t. heller ikke er nogen permanent leder af Humlum Dagtilbud.

Det får dog ikke centerchef for Skoler og Dagtilbud i Struer Kommune, Jeannette Enevoldsen, til at tænke andet, end at der nu skal ansættes to nye ledere. Skal andre modeller på bordet, skal initiativet komme fra de lokale bestyrelser.

- Første skridt er nu at få talt med bestyrelserne, for man kan ikke stå helt uden ledere i et distrikt, siger centerchefen og slår fast, at der i øvrigt ingen sammenhæng er mellem de to lederstop.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.