Holstebro

Sommeruge i Trekanten: Frivillige hygger om 50-60 børn fra området

50-60 børn deltager i sommer i Trekanten, og tirsdag var der sørøverlege og jagt på sørøverskatte. Privatfoto: Alex Würtz
Der er sommeruge i Trekanten, hvor frivillige hygger om 50-60 børn fra området
Annonce

HOLSTEBRO: Sommer i Trekanten kører på fuld fart i Brumleby, og i denne uge har der været aktiviteter fra klokken 11 til 14 med med teater og læring.

Tirsdag var der sørøverlege, hvor børnene gik på jagt efter sørøverskatte. Onsdag har der været et italiensk teater på besøg, og som har introduceret de 50-60 børn til nye lege, musik og forskellig sansning.

Aktiviterne fortsætter i Brumleby dagligt til klokken 18.

- Her i eftermiddag har vi lagt en presenning ud på en bakke, og med en vandslange er det blevet til en fin vandruchebane, fortæller Alex Würtz, der er en af de frivillige, som er med ud over personale og forældre.

Han har været frivillig i sommerugerne i Trekanten i fire-fem år.

- Riget fattes penge, men samtidigt er det hyggeligt, og det er nogle taknemmelige børn, siger Alex Würtz om børnene, som især har rødder i Mellemøsten og Nordafrika.

- Samtidig er det til at styrke integrationen, og deres sproglige kundskaber, konstaterer han.

Af og til møder han børn og unge i gågaden, som har mødt som frivillig i Trekanten tidligere år.

- De kommer altid hen og hilser, så det er hyggeligt, siger Alex Würtz.

50-60 børn deltager i sommer i Trekanten, og onsdag var en italiensk teatergruppe på besøg. Privatfoto: Alex Würtz
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Posefester er en balancegang

En gruppe forældre til teenagere i Holstebro har stiftet en forening, som har til formål at arrangere en rækker fester for byens unge på mellem 14 og 17 år. Fester i privat regi, hvor det er tilladt for de unge at medbringe og indtage alkohol. Det koncept er der sådan set ikke noget nyt i. Det kaldes posefester og har eksisteret i mange år. Blandt andet i Feldborg og Spøttrup. Formålet er selvsagt at imødekomme de unges ønske om at kunne mødes og feste med alkohol som en del af samværet og samtidig sikre, at det foregår under opsyn. Det hele bunder i en forventning om, at de unge drikker under alle omstændigheder, og at de "lovlige alkoholfester" kan fungere som ventil og dæmme op for spontane drukgilder i parker eller andre steder. Det er ikke nogen dum idé, men "de gør det jo alligevel, og så er det bedre at …" er en blåstempling af de unges alkoholforbrug. I den nye forening skal man være 14 år og gå i 8. klasse for at være med, mens man i Feldborg kan komme med fra konfirmationen. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn under 16 slet ikke drikker alkohol, og at unge mellem 16 og 18 maksimalt drikker fem genstande ved samme lejlighed. Selv om den nye forening i Holstebro har en lidt strengere politik på det område, end de andre kendte posefester, følger grænserne ikke sundhedsstyrelsens anbefalinger. Og det er her, balancegangen for alvor bliver vanskelig. Forældrene har helt sikkert ret i, at nogle unge vil drikke under alle omstændigheder. Men faldet i unges alkoholforbrug over de seneste år skyldes en generel holdningsændring i samfundet og indførelsen af restriktioner for køb af alkohol. Og den udvikling risikerer vi at bremse med initiativer som posefesterne. Det ændrer dog ikke på, at initiativet overordnet er både prisværdigt og fornuftigt. Aldersgrænser og antallet af genstande kan diskuteres, men i sidste ende er det hverken sundhedsstyrelsens eller festarrangørernes ansvar at sætte grænsen. Det er og bliver op til den enkeltes forældre.