TTH Herrer

I en ishockeyhal syd for Aalborg forsvandt det sidste håb

Peter Balling var tilbage på banen, da TTH Holstebro fik en nytteløs sejr i Aalborg. Foto: Johan Gadegaard
Peter Balling gjorde comeback, da TTH Holstebro besejrede Aalborg Håndbold med 27-28. Det var dog ikke nok til at sende holdet i semifinalen, da Skjern storsejrede mod SøndejyskE.

Aalborg: Det var svært at klandre spillerne, hvis der til tider manglede den sidste koncentration.

Aalborg var uanset udfaldet af onsdagens kamp sikret førstepladsen i puljen og en plads i semifinalen. TTH Holstebro var afhængig af at Skjern smed point på hjemmebane mod Sønderjyske og skulle samtidig vinde i Aalborg, hvis en semifinale skulle blive aktuel.

Det sidste lykkedes, efter at Aalborg ellers havde taget teten i 2. halvleg, hvor TTH Holstebro til tider lignede et hold, som følte sig meget ukomfortable i ishockeyarenaen, som på grund af en koncert torsdag var taget i brug som håndboldhal. Dog heldigvis med træbrædder i stedet for is som underlag.

- Vi hørte i pausen, at Skjern var foran med ti, og så dalede intensiteten lidt. Vi skiftede en del ud for at spare nogle ressourcer, og det blev måske ikke så kønt hele vejen igennem, siger Peter Balling, som gjorde comeback på højrefløj, da Kasper Kildelund døjer med en skade, og det endnu ikke vides, om han bliver klar til kampene i Kiel.

Selv om det var på en utraditionel plads, så glædede Balling sig over comebacket, som varede fem-ti minutter.

- Det var fedt at komme ind og røre sig lidt igen og mærke banen. Det er dejligt, at kunne bidrage lidt til holdet igen, siger Peter Balling, som endnu ikke har styrke nok i skulderen til at kunne bidrage som bagspiller.

Han ser dog også frem til at komme tilbage på sin vante plads, når han har fysikken til det.

- Man får jo ingen afslutninger ude fra fløjen, det er lidt kedeligt, siger Peter Balling med et grin.

Annonce

Kampen i tal

Aalborg Håndbold - TTH Holstebro 27-28 (12-15)

Håndboldligaen, slutspil

Stillinger undervejs: 2-3, 4-6, 6-6, 8-10, 10-13, 12-15, 15-18, 18-20, 20-21, 22-22, 26-24, 27-28

Mål, AAL: Janus Smarason 6, Henrik Møllgaard 6, Omar Ingi Magnusson 4, René Antonsen 3, Jesper Meinby Pedersen 2, Frederik Bech Jensen 2, Aleksander Selmar 1, Tobias Ellebæk 1, Mark Strandgaard 1, Oliver Norlyk 1.

Mål, TTH: Magnus Bramming 9, Kay Smits 4, Jonas Porup 4, Jac Karlsson 3, Viktor Östlund 2, Thomas Bohl Damgaard 1, Niels Lindholt 1, Lars Mousing 1, Malthe Justesen 1, Mikkel Mortensen 1, Emil Bligaard 1.

Udvisninger: AAL 4, TTH 6

Tilskuere: 3900 i Aalborg Ishockey Arena, Gigantium

Mærkelig kamp

TTH Holstebro kørte til Kiel kort efter at kampen mod Aalborg var slut. Den lidt flade fornemmelse kunne have afrundet denne sæson, men i stedet skal holdet nu til Kiel, og den kamp begyndte også at fylde undervejs i onsdagens kamp.

- Vi holdte jo øje med Skjern-kampen, og vi tager et valg på et tidspunkt, om at vi siger stop og sparer så mange ressourcer, som vi kan, siger Patrick Westerholm, om Skjern-kampen som endte med en sejr på 39-22 til Skjern.

Det blev en af de mærkeligste kampe, som den finske cheftræner har været vidne til i den her sæson.

- Det var en mærkelig kamp. Begge hold var uden intensitet og energi, og det virkede som om, at begge hold kiggede på uret for at se, hvornår kampen var færdig, siger Patrick Westerholm, som var tilfreds med at holdet kom afsted fra kampen uden skader.

Cheftræneren er skuffet over, at det ikke blev til den semifinaleplads, som holdet havde håbet på.

- Vi har vist, at vi kan være med i toppen af dansk herrehåndbold, men igen er vi simpelthen for ustabile, som man kunne se i kampene mod Sønderjyske, siger Patrick Westerholm.

Torsdag skal TTH Holstebro-spillerne træne i Kiel, ligesom at der også er et arrangement for pressen. Udover Final-4 kampene i Kiel, så har TTH Holstebro også en pokalkamp mod Skive, som formentlig bliver spillet 4. juni.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.