Holstebro

Jul i november er ikke et øjeblik for tidligt

Kapløbet om at få den største bid af julehandlen intensiveres. Sidste år udvidede Holstebro Handelsstandsforening julebelysningen, og i år tændes lyset allerede 1. november. Og det er nødvendigt, hvis byens butikker ikke vil risikere at komme for sent, siger detailhandelsekspert. Foto: Morten Stricker
Butikkerne i Holstebro sætter strøm til julebelysningen allerede 1. november i år. Alt for tidligt, mener mange kunder. Detailhandelsekspert siger det modsatte - det er næsten for sent.
Annonce

Holstebro: Det er ikke én dag for tidligt, når butikkerne i Holstebro tænder julebelysningen allerede 1. november i år, én måned før de plejer.

Det siger detailhandelsekspert Bruno Christensen:

- Nej, i Aarhus ser vi allerede juledekorationer og pyntede træer, så sammenlignet med andre byer så befinder Holstebro sig i den sidste tredjedel, siger Bruno Christensen.

Mange af kunderne ser dog anderledes på den tidlige julebelysning. Vi når at blive trætte af julen, og i øvrigt er det klimauvenligt og helt ude at trit med den vej, alle andre går, guidet af Greta Thunberg, lyder mange af kommentarerne på de sociale medier.

Risikerer butikkerne ikke at skræmme deres kunder væk med alt juleriet?

- Jo, men hvor skal de gå hen. For de gør det samme alle mulige andre steder. Det her er detailhandlens behov. De er bange for at komme for sent. Det er den del af året, hvor omsætningen skal reddes hjem. Sidste kvartal er den allervigtigste. Men det er ikke kundernes ønske. De synes, det er alt for tidligt at tænke på jul nu. De er lige kommet ud af sommeren og skal ind i efteråret, og så er det allerede jul ude i butikkerne, siger detailhandelsekspert Bruno Christensen.

Ulla Trap, næstformand for Holstebro Handelsstandsforening, har også har fulgt den følelsesladede debat på Facebook.

- Men jeg tænker ikke, at vi skal passe på med at sætte lyset op for tidligt. Det er typisk de negative kommentarer, der kommer flest af, og jeg kan bestemt ikke forestille mig, at folk ikke tager godt imod det. Jeg synes også, at vi har så flot en julebelysning, at det næsen ville være synd, at vi har en mørk måned i november og ikke udnytter det.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Annonce
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce
Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.