Annonce
Navne

Køkkenchefens vilde rejse

Administrerende direktør Ole Lund Andersen, TCM Group A/S, fylder 60 år. Foto: Bo Harreby Møller
Ole Lund Andersen har siden 2007 stået i spidsen for TC Group, der driver flere køkkenfabrikker og beskæftiger over 500 medarbejdere. Torsdag den 17. oktober fylder han 60 år.
Annonce

60: Administrerende direktør for køkkenkoncernen TCM Group, Ole Lund Andersen, fylder torsdag 17. oktober 60 år. Siden 2007 har han stået i spidsen for den børsnoterede køkkenkoncern TCM Group A/S, som står bag mærkerne Svane Køkkenet, Tvis Køkkener, kitchn.dk og Nettoline.

Under Ole Lund Andersens ledelse er virksomheden vokset fra en solid jysk køkkenfabrik til én af Skandinaviens førende køkkenkoncerner med over 500 medarbejdere og mange butikker i Danmark, Norge og Sverige.

Ole Lund Andersen kom fra en plademøbelfabrik i Tvilum til Danmarks ældste køkkenfabrik i Tvis, hvor kvalitetsstyringen og produktionsflowet var blandt de første udfordringer. Direktøren satte sig for alvor i respekt blandt medarbejderne, da han insisterede på at blive tilkaldt ved ethvert stop i produktionen – uanset tidspunktet. En lørdag blev direktøren tilkaldt, og han kravlede selv ind i "maskinrummet" og skruede på knapperne. Hurtigt kom der styr på kvalitetsstyringen, og i dag fremstilles dansk designede køkkener på de tre fabrikker i Jylland.

Cobra og natur

Når der er tid til at dyrke de private interesser, søger fødselaren inspiration i litteraturen, naturen, gastronomien og Cobra-kunsten. Privat bor Ole Lund Andersen i Asger Jorns hjemby, Silkeborg, med sin hustru Solveig, og han finder ofte tid til at samle sine to voksne børn, Nicholai og Christine, og svigerbørn i sommerhuset ved Vesterhavet eller under varme himmelstrøg.

60-års fødselsdagen fejres helt privat sammen med den nærmeste familie.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.