Struer

Kom gratis med bus til VM-boksning med Dina i Horsens

Der bliver nu tilbudt gratis transport til Horsens, når Dina Thorslund skal bokse senere i juni. Arkivfoto: Morten Stricker

Struer: Team Sauerland og Dina Thorslund udlover nu gratis transport for Struer-fans, der gerne vil til Horsens og se den lokale helt bokse titelkamp.

Det gør parterne i samarbejde med Venø Bussen, oplyser Team Sauerland i en pressemeddelelse.

Kampen skal stå den 22. juni i Forum Horsens, hvor Dina Thorslund skal forsvare sin VM-titel mod April Adams. - Det betyder mega meget, at fansene i Struer får den mulighed, siger den lokale bokser, der har udkæmpet sine tre seneste kampe på hjemmebanen i Struer. - Jeg ved, at interessen for at se kampen allerede er stor, så nu håber jeg bare, at så mange som muligt fra Struer tager afsted til kampen. Med både Horsens og Struer i ryggen kan det ikke blive bedre, lyder det fra Dina Thorslund. Der vil være afgang fra Struer 16.30 på dagen, hvorefter der returneres efter VM-titelforsvaret cirka 23.30. Et sæde på en bus skal bestilles på forhånd, og passagererne skal have købt en billet til VM-arrangementet inden.

Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.