Annonce
112

Kro-ejer: Det er helt sort det hele

Tidligt mandag morgen udbrød der brand på Humlum Kro med store skader til følge. Foto: Johan Gadegaard
Tonny Hedegaard, der ejer Humlum Kro og al dens inventar fik beskeden om brand på den gamle kro tidligt mandag morgen.
Annonce

Humlum: Humlum Kro har eksisteret i 135 år, og de sidste 24 af dem har Tonny Hedegaard været indehaver af stedet. I februar i år overlod han forpagtningen af kroen til et ungt par fra Jerlev nær Vejle, Jeanette og Kenneth Thomsen, og det er altså dem, der nu står med en kro med omfattende brandskade.

- Men det er mig, der ejer bygningerne og inventaret, siger Tonny Hedegaard.

Han blev informeret om branden tidligt mandag morgen, og selvom han ikke har været inde på stedet, der stadig er afspærret af politiet, er han ikke i tvivl.

- Det er helt sort det hele, siger han.

Selv oplevede han ikke noget følelsesmæssigt ved synet af den brændende kro, som han har ejet siden 1995, da han selv kom til Humlum.

- Jeg tog overraskende let på det. Det er som om, at det er et afsluttet kapitel for mig. Det havde været helt anderledes, hvis det stadig var mig selv, der drev stedet, siger han.

Tonny Hedegaard og forpagterparret venter nu på at høre, hvad forsikringsselskabet siger.

Meldingen om brand på Humlum Kro kom mandag morgen klokken 5.22, og stedet har fået store skader.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Holstebro

Tvis skal vokse ud mod motorvejen

Annonce
Leder For abonnenter

Prisen for teknologivirksomhedernes indtog

Jysk Fynske Medier, som også står bag udgivelsen af denne avis, offentliggør i dag, at koncernen lukker ugeavisen "Vinderup Avis". Lukningen sker som en direkte konsekvens af et faldende annoncemarked, som i flere år været med til at underminere grundlaget for at drive lokal, annoncefinansieret avis. Det er rigtig ærgerligt for lokalsamfundet, når der ikke længere er plads til avisen. Ligesom det er ærgerligt, når isenkræmmeren, bageren eller posthuset lukker på grund af for lav omsætning. Der er ikke noget positivt at sige om lukningen af avisen, som har sine rødder langt tilbage i 1900-tallet. Men for avislæsere og vogtere af det lokale demokrati og den lokale sammenhængskraft er Vinderup heldigvis stadig godt hjulpet. Vinderup ligger lige i smørhullet, hvor to medievirksomheder fortsat driver deres aviser. Dagbladet Holstebro udkommer selvsagt i området, ligesom Skive Folkeblad også interesserer sig for den del af Holstebro Kommune. Desuden kommer de to store ugeaviser Holstebro Onsdag og Skive Folkeblads "Midt på ugen" i området. Så vi kan godt pakke det værste sortsyn på nærdemokratiets vegne lidt til side. Men udviklingen vidner om, at der er sket et skred. Når annonceomsætningen flytter til det digitale område, flytter langt størstedelen desværre også ud af landet. I 2018 stod Google og Facebook alene for 61 procent af den digitale, danske annonceomsætning. Og modsat omsætningen i danske medievirksomheder, bruger Google og Facebook ikke deres penge til at skabe indhold, som styrker demokrati og sammenhængskraft i lokalområdet. Derfor har vi set en massiv konsolidering på ugeavismarkedet gennem flere år. I større byer, hvor der før var flere selvstændige aviser, er der kun en tilbage, og de mindste har det svært. Vinderup Avis udkommer for sidste gang om en uge, men Vinderup er stadig en vigtig del af Holstebro Kommune og en helt selvfølgelig del af dette dagblads dækningsområde.