112

Kro-ejer: Det er helt sort det hele

Tidligt mandag morgen udbrød der brand på Humlum Kro med store skader til følge. Foto: Johan Gadegaard
Tonny Hedegaard, der ejer Humlum Kro og al dens inventar fik beskeden om brand på den gamle kro tidligt mandag morgen.

Humlum: Humlum Kro har eksisteret i 135 år, og de sidste 24 af dem har Tonny Hedegaard været indehaver af stedet. I februar i år overlod han forpagtningen af kroen til et ungt par fra Jerlev nær Vejle, Jeanette og Kenneth Thomsen, og det er altså dem, der nu står med en kro med omfattende brandskade.

- Men det er mig, der ejer bygningerne og inventaret, siger Tonny Hedegaard.

Han blev informeret om branden tidligt mandag morgen, og selvom han ikke har været inde på stedet, der stadig er afspærret af politiet, er han ikke i tvivl.

- Det er helt sort det hele, siger han.

Selv oplevede han ikke noget følelsesmæssigt ved synet af den brændende kro, som han har ejet siden 1995, da han selv kom til Humlum.

- Jeg tog overraskende let på det. Det er som om, at det er et afsluttet kapitel for mig. Det havde været helt anderledes, hvis det stadig var mig selv, der drev stedet, siger han.

Tonny Hedegaard og forpagterparret venter nu på at høre, hvad forsikringsselskabet siger.

Meldingen om brand på Humlum Kro kom mandag morgen klokken 5.22, og stedet har fået store skader.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.