Lemvig

Løvfaldsmessen er klar til stort rykind i weekenden

I weekenden er der Løvfaldsmesse i Harboøre. Arkivfoto: Morten Stricker
For 42. gang er der Løvfaldsmesse i Harboøre
Annonce

Harboøre: Der er fuldt hus med stande til weekendens Løvfaldsmesse i Harboøre centeret, så nu mangler arrangørerne fra Harboøre IF blot, at der også bliver fuldt hus med gæster.

Det er Løvfaldsmesse nummer 42, og sidste år besøgte omkring 2200 gæster messen i løbet af de to dage, og det ligger tæt på det normale antal gæster.

Men der skulle arbejdes for, at standene blev fyldt op, lyder det fra udvalget bag messen.

- Vi har mærket, at der sker mere på gågaderne i Lemvig og i Thyborøn. Mange ejere står desuden alene med forretningen, og så er det svært at have kræfter til også at stille op til messe, hvor der skal bygges en stand op. Vi har også hørt fra en tidligere udstiller, at han hellere ville lave noget i egen forretning frem for at komme på messe. Så det har været en udfordring for os. Så meget desto mere glædeligt er det, at det er lykkedes for os at få fyldt op, siger Agnes Aagaard fra messe-udvalget i Harboøre IF.

Hun finder derfor de meget rosende ord frem til dem, der har sagt ja til at være med.

- Det er flot, at de vil gøre denne ekstra indsats, så de er en del af Løvfaldsmessen. Det er vigtigt for Harboøre IF, at der er opbakning fra både udstillere og gæster, da Løvfaldsmessen er med til at sikre aktiviteterne i Harboøre IF, siger Agnes Aagaard.

Den musikalske underholdning spreder sig vidt på Løvfaldsmessen i år, og det er også meningen.

- Der skal både være noget lokalt, og noget, der er kendt ude i landet, mener Agnes Aagaard fra arrangørgruppen i Harboøre IF.

Det kendte navn er Thyborøn-gruppen Grandfætters, som er på programmet hen mod slutningen. Det er klokken 15.00 søndag eftermiddag, og messen forhåbentlig er fyldt med messe-gæster. Grandfætters har slået sit navn fast som gruppe langt ud over lokalområdet de senere år.

Fra den helt lokale side er Harboøre Kirkes Børnekor, Brølet, og Gospel-kids. De er på programmet søndag klokken 13.00.

Og så er der Gårdsangerne fra Thy.

Så er der en del for børnene. Tante Andante møder op fra messens start. Man gentager også det krea-værksted, som man forsøgte sig med sidste år, hvor børnene kan male på sten, arbejde med perler og andret kreativt.

- Det var en stor succes sidste år, så det gentager vi.

Traditionen tro er der en stor tombola, hvor de erhvervsdrivende har bakket op med masser af præmier. Og traditionen følges med den gratis morgenkaffe med rundstykker, der indleder og trækker folk tidligt til Harboøre Centeret om søndagen.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er med at komme i gang

I både Holstebro og Lemvig kommuner har sundhedshuse været en vigtig del af dagsordenen de seneste år, ikke mindst fordi sygehuset i Gødstrup ligger langt væk, og der skal være nære sundhedstilbud. Samtidig gør situationen omkring de praktiserende læger det nødvendigt, at der nytænkes. Den tid er forbi, hvor der sidder en enkelt læge i en enkelt praksis. Ja, det går så længe, de nuværende læger fortsætter. Men når de stopper, kan de umuligt skille sig af med deres praksis, fordi ingen nye læger vil sidde alene. Derfor er det en god idé med et godt fagligt klima med flere praktiserende læger og gerne i et miljø, hvor der er mange andre sundhedsfaglige ekspertiser. Det har været naturligt at diskutere disse ting i Holstebro og Lemvig, fordi man enten har et forhenværende eller snart får et forhenværende sygehus, og man derfor i forvejen har en dialog med regionen omkring disse ting. Struer Kommune er vel mest sammenlignelig med Lemvig, når vi taler kommunestørrelse, og som vi har kunnet læse i aviserne i sidste uge, så er der også her akutte udfordringer med at få besat lægepraksis. I søndagsavisen blev regionen spurgt til udfordringen, og her var opfordringen, at man i Struer snarest får sat sig sammen, så man netop kan skabe sådan et sundhedshus med flerlægepraksis, så man får skabt det miljø, der skal til, for at man bevarer de sundhedsfaglige tilbud i byen. OK, der er ikke så langt til Holstebro fra Struer, som der er fra Lemvig. Men alligevel er det vigtigt for købstaden, at man bevarer disse tilbud "hjemme". Derfor må kommunen hurtigst muligt tage initiativ til at følge opfordringen fra regionen. Få de praktiserende læger og regionen engageret i at finde sådan et sted, hvor der kan skabes et sundhedscenter, og få diskuteret, hvad der kan være i det af kommunale, regionale og private initiativer. Og det er med at komme i gang. Erfaringen viser, at det tager rigtig lang tid både at finde samarbejdet, indholdet, men så sandelig også en finansiering, hvor det kræver store investeringer på flere års budgetter, før man har et økonomisk grundlag. Og så skal regionen også overbevises om, at der skal findes penge. Det tager også tid.