Annonce
Mærkedage

Landsholdsspilleren, der blev Robinsonvært

Selv om det har været hårdt ad flere omgange at være væk hjemmefra i lang tid under optagelserne til programmerne, er det blevet en livsstil for Jakob Kjeldbjerg at være vært på Robinson Ekspeditionen. Arkivfoto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Jakob Kjeldbjerg fra Holstebro blev kendt på fodboldbanen, men har de sidste mange år været benhård vært på programmet "Robinson Ekspeditionen". Mandag den 21. oktober fylder han 50 år.
Annonce

50 år: Iklædt store støvler og safariuniform - på en øde ø i Filippinerne - gør han alt for at være en vært, der sætter sine deltagere på prøve.

I 15 sæsoner af det populære realityprogram "Robinson Ekspeditionen" på TV3 har Jakob Kjeldbjerg styret taktstokken gennem både fysisk og psykisk hårde udfordringer for deltagerne.

Jakob Kjeldbjerg kræver det ypperste af sine deltagere og er en benhård vært - men han sørger altid for at være helt fair.

Mandag den 21. oktober fylder han 50 år.

Jakob Kjeldbjerg er opvokset i Holstebro, spillede fodbold i Holstebro Boldklub (HB) og blev nysproglig student fra Holstebro Gymnasium. Han påbegyndte jura-studier i Aarhus, men droppede ud til fordel for livet som professionel fodboldspiller.

Fodboldkarrieren startede i Silkeborg, men han spillede sig i starten af 1990'erne på det danske landshold. Han nåede at spille 14 A-landskampe for Danmark, blev i 1993 Året Spiller i danmark sammen med Peter Schmeichel, og var i øvrigt med ved OL i Barcelona i 1992.

I en årrække spillede han også for engelske Chelsea, inden han i 1996 blev nødt til at indstille karrieren.

Det skete som følge af knæproblemer, og som 27-årig måtte Kjeldbjerg derfor se sig om efter nye udfordringer.

For nylig udgav Jakob Kjeldbjerg, sammen med journalisten John Lyngholm-Bjerre, selvbiografien "Survivor". Arkivfoto: Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix

Fødselsdag i London

Han tog den tvungne pension med oprejst pande og så det som en god mulighed for nye udfordringer.

Det var det, der ledte Jakob Kjeldbjerg på sporet af værtskarrieren.

Første gang han stod foran kameraet som vært, var på TV3's fodboldsatsning "Onside", inden han i 2004 fik sin værtsdebut på "Robinson Ekspeditionen".

Siden har han også været vært på realityprogrammet "Divaer i junglen", der er et slags spinoff på "Robinson Ekspeditionen".

Her kæmper nogle af de største danske "reality-divaer" i junglen om at blive "årets sejeste diva".

Privat er Jakob Kjeldbjerg gift med engelske Christine. Parret har to døtre, Maria og Sophia, og er bosat i Sydfrankrig.

Den nærmeste familie fejrer fødselsdagen i London.

- I aften, lørdag den 19. oktober, skal Jakob, en god ven og jeg på Stamford Bridge og opleve Newcastle-Chelsea, fortæller Jakobs far, Evald Kjeldbjerg, der stadig bor i Holstebro, og tilføjer:

- I 1987, på Jakobs fødselsdag den 21. oktober, spillede han U19-landskamp på Holstebro Stadion mod Belgien. To andre Holstebro-spillere, Jens Madsen og Henrik Tønnesen var også med. Danmark vandt 3-0 og kom til EM.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
112

Videoovervågning skal fælde tøjtyve

Annonce
Danmark For abonnenter

Johns kæbe var blød som bølgepap efter strålebehandlinger: - Den ville smuldre væk uden tandbehandlinger

Annonce
Leder For abonnenter

'Datainformeret' er måske nok et DJØF-ord - men det er godt

I gårsdagens avis kunne man læse ordet "datainformeret". Det har om noget en klang af DJØF og offentlig forvaltning over sig. Det stod da også at læse i et citat fra en offentligt ansat leder. Skoleleder Ole Priess brugte ordet, da han skulle forholde sig til en rapport om skolernes evne til at løfte eleverne på det faglige område. Men selv om ordet måske ikke er det mest sexede i forrådet, var det både velvalgt og relevant i sammenhængen. Tænketanken CEPOS har netop offentliggjort den årlige rangliste over skolernes effekt. Den siger noget om, hvor gode skolerne er til at få karaktermæssige resultater ud af børnene ved afgangsprøven i forhold til de forventninger, man kunne have til børnene ud fra deres baggrund. Og i den opgørelse er Ole Priess' skole, Rolf Krake Skolen i Holstebro, endt langt nede på listen. Som kommunens dårligste og på en plads som nummer 1145 ud af 1415 skoler på landsplan. Det er et alvorligt tegn på, at der er udfordringer på skolen. Og det er her, det fine ord kommer ind i billedet. Skolelederen kan ikke ignorere undersøgelsen, men han kan heller ikke stille sig op offentligt og give den ret i, at hans skole er elendig til at få stoppet viden ind i hovedet på børnene. Derfor svarer han, som han gør: " … i stedet for at været datastyret og have som mit mål, at skolen skal have den højeste undervisningseffekt, så handler det for om mig om at være datainformeret, forstået på den måde, at undervisningseffekten er ét blandt flere parametre, vi skal være opmærksomme på," siger han. Og det rammer hovedet på sømmet. Skolen bliver målt og vejet på mange måder. Der er nationale test, CEPOS-undersøgelsen, trivselsundersøgelser og karaktergennemsnit. Alt sammen noget, man kan stirre sig blind på og miste helheden, hvis man målrettet jagter et resultat. Men de er alle indikatorer, som ikke må ignoreres. Man skal ikke se en elendig placering i denne undersøgelse som et facit, men som et tegn på, at noget langt fra er optimalt. Og så handle derefter. Hvis resultatet kan (bort) forklares, kan man også gøre noget for at forbedre det.