Struer

Lydens By er kommet under international bevågenhed

Lydens By er nu nået helt til London. Foto: Lydens By
Annonce

Struer/London: Repræsentanter fra Struer kom torsdag i fint selskab, da de med Lydens By-brandet deltog i den internationale konference City Nation Place Global i London.

Her kunne deltagere fra hele verden høre om arbejdet med at udvikle Struer som Lydens By.

Programmet, som ellers bød på oplæg om turistsamarbejder mellem Paris og London, branding af "The London Docks", Finland og Hongkong, indeholdt en session, hvor de to danske kommuner Struer og Billund fortalte om erfaringerne med at udvikle lokale brands baseret på en industriel arv.

Sådan, som man ser det i Struer med Bang & Olufsen og med LEGO i Billund, skriver Peter Kjeldbjerg, der er chef for Lydens By, i en mail hjem fra engelske og fortsætter:

- Vi var virkelig kommet i et fint selskab, men vi havde en skøn følelse af, at vi rent faktisk også havde noget at byde på, fordi vi er så insisterende med et nichebrand, som lyd jo er.

Og Lydens By-folkene fik da også selv mange nye ideer og kontakter med sig derfra.

- Det er City Nation Place, der selv har henvendt sig til os og bedt os om at komme til London, og det opfatter jeg som noget virkelig positivt. Det tyder på, at der bliver lagt mærke til os ude i verden, lyder det fra Peter Kjeldbjerg.

City Nation Place Global er en konference for lande, byer og steder, som arbejder med markedsføring af geografiske områder. Lige som i Struer er målet for de fleste deltagere at gøre deres områder mere attraktive for turister, tilflyttere og virksomheder.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.