Holstebro

Motorvej: Vil måske tvinge lastbiler helt uden om byen

Noget tyder på, at trafikken på Ellebækvej er steget efter motorvejens åbning. Efter en trafiktælling skal det besluttes, om lastbiler skal have en ny tvangsrute nord om Holstebro til motorvejen. Arkivfoto: Morten Stricker

Noget tyder på, at motorvejen betyder flere biler på Ellebækvej. Måske kommer tvangsrute, hvor lastbiler tvinges helt uden om byen.

Annonce

HOLSTEBRO: Motorvejen har givet mere støj og flere lastbiler på Ellebækvej. Det indtryk sidder flere beboere i området med.

Derfor vil kommunen nu måle biltallet.

- Vi vil i forvejen måle trafikken på indfaldsvejene efter åbningen af motorvejen for at se udviklingen, og her er det relevant at tage Ellebækvej med. Måske kan vi nå det inden vinteren, men ellers til foråret, siger Annette Vognbjerg, chef for trafik og park i Holstebro Kommune.

Det kan være lastbiler fra Bur og Vemb-området, som kører via Ellebækvej og Nordre Ringvej som den nærmeste vej til motorvejen.

Der er ingen huse ud til Ellebækvej, men en del villaveje i Ellebæk er tæt på, og her er Niels Sparvath formand for ejerlauget Ellebæk1.

- Det kan godt være, der er opstået noget utilsigtet kørsel, men jeg har ikke selv bemærket det, siger Niels Sparvath, som vil drøfte det i bestyrelsen.

Tvangsrute for lastbiler

For at undgå gennemkørende lastbiler i byen, har der hidtil været en tvangsrute ad Mozartsvej forbi Idrætscenter Vest til Nordre Ringvej. Efter åbningen fører denne vej lige ind i motorvejen nord for byen.

- Vi overvejer, om tvangsruten fremover skal være via Vilhelmsborgvej og Nordre Ringvej, så vi undgår lastbiler på Mozartsvej og Ellebækvej. Det skal der tages stilling til i det nye år, siger Annette Vognbjerg.

Fra Vemb og Bur vil en tvangsrute forlænge køreturen med cirka to kilometer, hvis de ikke må køre via Mozartsvej til motorvejen. I forhold til Ellebækvej er det 2,5 kilometer ekstra.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Rejser

5 tip til gode julemarkeder i Norden

Holstebro

Opgang evakueret under brand

Annonce
Danmark For abonnenter

Skandaleramt omskæringslæge er tilbage: Styrelse kæmper for at stoppe ham

Holstebro

Ild i tre containere

Annonce
Sport

Joe Joe Fahn blev dansk mester

Leder For abonnenter

Politikerne må gerne skuffe nogle ind imellem

Kan et udtjent styrhus på 55 kvadratmeter passe ind som pølsevogn på havnen i Lemvig? Nej, mener politikerne i teknik- og miljøudvalget i Lemvig Kommune. De har vendt tommelfingeren nedad til en ansøgning fra en lokal mand, som ønskede at placere det næsten seks meter høje styrhus på havnen og indrette det som pølsevogn. Den beslutning blev mødt med kritik af mange læsere, da vi skrev om sagen forleden. På Facebook udtrykker flertallet af debattørerne undren og skuffelse over, at kommunen ikke er med på den idé. "Skidt for Lemvig, at man ikke tager imod den slags ideer - det ville være perfekt for Lemvig - men det er nok ikke smart nok", lyder en af omkring et halvt hundrede kommentarer til sagen. Og det er faktisk sagen i en nøddeskal. Det er ikke smart nok. Eller sagt på en anden måde; styrhuset passer på ingen måde ind i det miljø, man ønsker på havnen. Det kan man selvfølgelig ærgre sig over ud fra en romantisk forestilling om, at lidt anarki og spøjse indfald kun er klædeligt. Men i det konkrete tilfælde er det ikke så underligt, at politikerne afviser sagen. Der er de seneste år gjort meget for at gøre havneområdet i Lemvig attraktivt, og et skrummel af et styrhus, er ikke noget, man bare lige placerer. Det er derfor både fornuftigt og logisk, at politikerne vælger at skuffe ansøgeren - og de tilsyneladende mange, der ellers synes godt om idéen. Det er lokalpolitikernes lod at skuffe nogle engang i mellem. Naturligvis ikke for ofte, men deres opgave er at træffe beslutninger for det fælles bedste. Og netop byudvikling er et område, hvor politikerne skal tage det ansvar meget alvorligt. De beslutninger, de træffer nu, får indflydelse mange år frem i tiden. Derfor er det vigtigt ikke at ryste på hånden. Og her taler vi om meget mere end blot en pølsevogn. I kampen om både bosætning og turister er det vigtigt, at der er en rød tråd i beslutningerne. Ikke mindst på det attraktive havneområde. Også selv om beslutningerne måske koster lidt i afdelingen for lokalkolorit.