Kultur

Musikteatret om Rock-anklage: Dårlig undskyldning

Folkene bag de seneste to års Rock i Holstebro ærgrer sig over, at forholdsvist få ekstra tilskuere kunne have gjort et underskud til et overskud - og Rock i Holstebro kunne dermed have levet videre. Arkivfoto
Musikteatret Holstebro gav et sponsorat på 200.000 kroner til Rock i Holstebro, som alligevel løb ind i et underskud og gav Sting-koncert noget af skylden.

Holstebro: Da Rock i Holstebro mandag meldte ud, at kulturforeningen bag musikfestivalen havde indgivet en konkursbegæring, ærgrede bestyrelsen sig over ikke at have haft de små marginaler på sin side.

I de to år den nye bestyrelse havde stået i spidsen, var Rock i Holstebro blot få hundrede ekstra tilskuere fra et overskud. Det første år kom dårligt vejr i vejen, det andet år en brudt aftale.

- Vi sidder til møde hos Holstebro Kommune i selskab med de andre store aktører på musikmarkedet i Holstebro Kommune og lover hinanden, at vi ikke lægger arrangementer inden for 14 dage af hinanden. Vi lover hinanden det alle sammen, alle! Så er det altså skuffende, at én springer fra aftalen en uge efter og annoncerer et arrangement, der ligger inden for seks dage efter Rock, sagde bestyrelsesmedlem Kim Egholm i en pressemeddelelse.

Rock i Holstebro vurderede, at Musikteatret Holstebros Open Air-koncerter havde kostet dem besøgende.

Men den udlægning giver direktør i Musikteatret Holstebro, Anders Jørgensen, ikke meget for.

- Det er trist, at Rock i Holstebro må lukke, men det er en dårlig undskyldning at give os noget af skylden. Jeg tror, man skal starte med at kigge på sig selv først og se, om man har været dygtig nok, og så først dernæst kigge på andre, siger Anders Jørgensen.

Annonce

Vi gav også det sponsorat for, at de skulle klare sig igennem, og at man så nu, hvor det alligevel ikke gik godt, vælger at sparke bagud efter os, det, synes jeg, er helt og aldeles utilstedeligt.

Anders Jørgensen, direktør, Musikteatret Holstebro.

Sponsorat som et plaster på såret

Anders Jørgensen fortæller, at grundet kollisionen med Rock i Holstebro og Open Air-koncerterne havde Musikteatret Holstebro givet et sponsorat på 200.000 kroner, "fordi Rock i Holstebro er en god ting for byen."

- Vi gav også det sponsorat for, at de skulle klare sig igennem, og at man så nu, hvor det alligevel ikke gik godt, vælger at sparke bagud efter os, det, synes jeg, er helt og aldeles utilstedeligt, siger Anders Jørgensen.

Ifølge Rock i Holstebro-bestyrelsen gav årets festival et minus på mere end 200.000 kroner, og egenkapitalen ramte dermed - 700.000 kroner. Da to ud af 35 kreditorer ikke ville være med længere, valgte foreningen at indgive en konkursbegæring.

Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Det er bare kaos

Nu nærmer tiden sig, hvor de skal til at findes en afgørelse på Brexit i Storbritannien, og man kan jo kun konstatere, at der stort set er kaos i det politiske system i det britiske parlament. Sjældent har en parlamentarisk uoverskuelig situation været udstillet så tydeligt, som det sker i øjeblikket, og det kan godt være, at debatterne i Underhuset er særdeles underholdende. Men konstruktive er de under ingen omstændigheder, og der er tilsyneladende ingen, der føler et ansvar for at finde en demokratisk afgørelse. Det kunne hænge sammen med det valgsystem med kun én vinder i hver valgkreds, som man praktiserer i det britiske, og det gør, at der er kold luft mellem partier og kandidater. Det er i en en sådan situation, man priser sig lykkelig for det danske demokrati, hvor vi da kan komme ud for meget, der giver politiker-lede. Men der findes som regel altid en forhandling og en løsning. Her hjælper det, at der er en god tone mellem politikere og partier, så selv om tonen kan - og skal - være skarp, så er der respekt for hinandens synspunkter, og der er venskaber på tværs af partiskel. Ja, det siges jo, at de værste politiske fjender, man har, de kommer fra ens eget parti, fordi man kæmper om de interne positioner. Det har vi jo været vidner til her efter valget, når vi lige kigger på Venstre. Det vigtige for Danmark og EU er, at det britiske kaos ikke breder sig til kontinentet. Så længe briterne ikke kan blive enige, så er det vel ok at udskyde Brexit endnu en gang. Men det er ikke en sjov situation for danske virksomheder og ikke mindst fiskere, at vi stå i denne situation, hvor man nødvendigvis må forberede sig på noget, man ikke ved, hvor ender. Som du kunne læse i vores søndagsavis, så er den helt gal for fiskerne, da de om få uger kan være forment adgang til britiske farvande, hvor en stor del af fiskeriet foregår. Det giver kamp om de resterende fiskepladser og indtægtsnedgang.