Sport

Nicolai sikrede sig kort til Challenge Touren

Nicolai Kristensen fra Ejsing ender året som nummer fem på Order of Merit og får dermed en billet til næste års Challenge Tour. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Annonce

Pärnu: Da resultatet på årets Nordic League blev gjort op efter finalen på Pärnu Golf Links i Estland, var det med Nicolai Kristensen fra Ejsing på en delt fjerdeplads i 13 slag under par.

Og endnu vigtigere foran nordmanden Jarand Arnøy, som han kæmpede med på Order of Merit-listen i kampen om det ekstra kort til næste års Challenge Tour, som European Tour før finalen havde meddelt var til rådighed. Et kort som Nicolai Kristensen dermed sikrede sig.

Nicolai Kristensen ender året som nummer fem på Order of Merit. Udover ham, fik Niklas Nørgaard Møller, svenske Christopher Sahlström, norske Elias Berteheussen, islandske Haraldur Magnus og islandske Gudmundur Kristjansson også kort til næste års Challenge Tour.

I sine yngre dage repræsenterede Nicolai Kristensen Holstebro Golfklub, men i dag spiller han for Royal Golf Club i København.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.