Annonce
Struer

Gartnerlunden tager form: Nu ønsker vi os bare godt vejr til byggeriet

Her er grunden stort set klar til et hus med udsigt ud over både Kilen og dæmningen ind mod Struer. Foto: Frede Stengaard
Den private udstykning af Gartnerlunden tager form. Jens Vinderslev A/S har taget over, hvor Struer Kommune måtte give op.
Annonce

Struer: Det kom ikke til at gå helt så hurtigt, som direktøren for murerfirmaet Jens Vinderslev A/S i Struer, Jes Gylling, havde forventet, da han i 2017 købte gartnerigrunden i Bremdal af Struer Kommune og præsenterede de første planer for, hvordan der skulle bygges både almene boliger, parcelhuse og helt nye rækkehuse på den nye udstykning.

Struer Kommune havde erkendt, at de selv måtte melde pas og give op.

Fire år efter, at det endelig var lykkedes for Struer Kommune at få opkøbt den tidligere gartnerigrund, var det ikke lykkedes at få gang i salget at de nye kommunale byggegrunde, som blev markeret på en grundplan over arealet.

- Nu har vi i snart fire år forsøgt os med både det ene og det andet. Men vi har aldrig set noget, der bare minder om det oplæg, vi nu har fået fra Jens Vinderslev og NordvestBo. Det har virkelig vist sig at være en god ide at få sat hele grunden til salg og få nogle andre til at se på mulighederne med nogle nye øjne, vurderer Mads Jakobsen (V) som havde nøglerne til borgmesterkontoret på rådhuset, da Jens Vinderslev A/S købte gartnerigrunden med et håb om at komme i gang med en udstykning og de første byggerier i løbet af foråret 2018.

Vi skal være færdige til december 2020, og vi skal nok nå det.

Jes Gylling, direktør, Jens Vinderslev A/S, Struer.

Landbrugspligt

Der gik så lige et år og nogle måneder mere.

Men når han i dag står på det øverste bakkedrag mod nord og kigger ud over landskabet sammen med Jens Vinderslev, begynder det for alvor at tage form, og det første, der skal bygges bliver 14 nye almene boliger, som Jens Vinderslev A/S kommer til at bygge i et samarbejde med NordvestBo i løbet af 2020.

Struer Kommune har forlængst godkendt byggeriet, og Jens Vinderslev A/S har også vundet en licitation på de 14 nye almene boliger i Struer.

- Vi skal være færdige til december 2020, og vi skal nok nå det, forsikrer Jes Gylling.

Men han må også erkende, at det bliver under et vist tidspres.

- Vi ville gerne have været i gang med at få etableret tilkørselsveje og så meget andet i foråret, fortæller han.

Men selv om købet af gartnerigrunden blev en realitet, da Struer Kommune havde grunden i udbud og solgte den til Jens Vinderslev A/S for tre millioner kroner i 2017, har det taget tid at få alle detaljer på plads.

Der har været uafklarede spørgsmål om den helt præcise udmåling af grunden, og så viste det sig også, at der var landbrugspligt på en del af arealet.

- Det var vi ikke så interesseret i, konstaterer Jes Gylling.

Gårdhavehuse

Nu er der så ikke flere knaster, og han ser nu bare frem til at udstykningen tager form.

Der, hvor han står på den øverste bakketop og ser ud over Kilen og dæmningen ind mod Struer, vil der om et års tid eller to være mulighed for at få opført et parcelhus med noget, der må være byens bedste udsigt, og fra de øvrige boligparceller på grunden bliver den næsten lige så attraktiv.

Der ud over er der også afsat plads til en række helt nye gårdhavehuse efter samme model, som Jens Vinderslev A/S i øjeblikket er i fuld gang med at bygge på Halgård-udstykningen i Holstebro.

Men i første omgang gælder det altså om at få gjort tilkørselsvejene om til de nye almene boliger på grunden klar.

- Så vi håber på lidt bedre vejr uden så meget regn, konstaterer Jes Gylling.

Arbejdet med at få etableret indkørselsveje ind over udstykningen er kommet i gang, og Jens Vinderslev håber nu bare på bedre vejr og lidt mindre regn. Foto: Frede Stengaard
Jens Vinderslev A/S følger i store træk planerne, som de blev fremlagt i et oplæg fra Atra Arkitekter i Holstebro ved købet af gartnerigrunden i 2017. Her ser man, hvordan der bliver plads til både traditionelle rækkehuse, almene boliger, parcelhuse og en række helt nye gårdhavehuse på den sydligste del af grunden. Illustration: Atra Arkitekter.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.