Struer

Nu er det afgjort: Struer får endnu en udbudsklinik

Henrik Askholm vil have mere tid til sine børnebørn og familien, så fra 1. januar bliver hans lægeklinik til en udbudsklinik. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Fra 1. januar bliver lægeklinikken i Østergade, der de sidste 24 år har været drevet af læge Henrik Askholm, til en udbudsklinik drevet af et firma fra Esbjerg.
Annonce

Struer: Fra 1. januar 2020 får omkring 1366 patienter i Struer ny læge.

Praktiserende læge Henrik Askholm, der i dag har klinik i Østergade, har opsagt sin praksis, og der stod ikke en ny læge klar til at overtage, selvom man kunne få den gratis.

Derfor har regionen sendt klinikken i udbud hos private firmaer, og her har firmaet MedAssist fra Esbjerg bidt på krogen. Dermed bliver klinikken fra 1. januar en udbudsklinik med kontrakt de næste tre år.

Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.

Lægeklinikken har plads til alle de nuværende patienter, og ifølge pressemeddelelsen vil firmaet fra Esbjerg drive klinikken i Struer videre. som den er blevet det indtil videre med ansat læge, sygeplejerske og lægesekretær, og MedAssist skal leve op til samme kvalitetskrav og vilkår som andre lægehuse.

Derudover er der krav om, at en læge tilknyttes stedet i mindst seks måneder, så patienterne kan få tilknytning til den samme læge i længere tid.

Vi ville gerne have overdraget klinikken til en læge, patienterne kunne have beholdt i mange år. Desværre har ingen læge ønsket at overtage praksis.

Annette Roed (S), formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland

Nyt sundhedskort

- Vi ville gerne have overdraget klinikken til en læge, patienterne kunne have beholdt i mange år. Desværre har ingen læge ønsket at overtage praksis. Heldigvis vil MedAssist hjælpe os med at fastholde lægehjælpen lokalt, siger Annette Roed (S), formand for udvalget for Nære Sundhedstilbud i Region Midtjylland ifølge pressemeddelelsen.

Hun oplyser endvidere, at MedAssist allerede driver to lægeklinikker i Holstebro for regionen.

- Så derfor ved vi, at patienterne kan være trygge ved denne løsning, siger Annette Roed.

Struer Kommune har allerede en udbudsklinik, nemlig på Thyholm. Den er drevet af firmaet Alles Lægehuse.

Når kontrakten med MedAssist udløber, vil regionen igen forsøge at afsætte klinikken til en eller flere praktiserende læger. Lykkes det ikke, bliver driften af lægeklinikken sendt i udbud igen.

- Vi glæder os til at overtage Henrik Askholms klinik i Struer og håber, det bliver en løsning, patienterne bliver glade for. Det er altid en udfordring at overtage en velfungerende klinik, hvor patienterne har kendt sin læge i mange år. Men vi forsøger at gøre overgangen så smidig som muligt, siger Nils Høgalmen, administrerende direktør i MedAssist ifølge pressemeddelelsen.

Dagbladet har tidligere skrevet om Henrik Askholms ønske om at sælge sin praksis.

- Jeg elsker at være læge, og jeg er glad for mine patienter. Jeg har også været glad for at være her i de 24 år. Men jeg fylder 61 år til januar, og jeg har ikke lyst til at arbejde mig selv ihjel, sagde han dengang om beslutningen.

Henrik Askholm går dog ikke helt på pension, da han vil fortsætte som vikar og vagtlæge. Alle klinikkens patienter får et brev med et nyt sundhedskort, da klinikken skifter ejer og navn. Brevene sendes med posten i december 2019.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.