Struer

Ny dagtilbudsleder er nu fundet

Her på grunden, hvor Østre Skole engang lå i Struer, får den nye leder af Østbyens Dagtilbud, Kris Østergaard, en af sine helt store opgaver i den kommende tid. Arkivfoto: Johan Gadegaard
Det bliver en "gammel" kending, som i fremtiden skal stå i spidsen for Østbyens Dagtilbud i Struer by.
Annonce

Struer: Østbyens Dagtilbud i Struer by har nu fået sat ansigt på sin nye leder, og som det bliver formuleret i en pressemeddelelse fra Struer Kommune, er det et kendt et af slagsen.

Den nye dagtilbudsleder bliver nemlig den nuværende, konstituerede leder, Kris Østergaard.

Et enigt ansættelsesudvalg har ifølge pressemeddelelsen peget på Kris Østergaard, der siden august har fungeret som konstitueret leder i dagtilbuddet og kommer fra en stilling i Limfjordsskolens SFO, hvor han har været leder siden april 2018.

Den nye leder kigger ind i en travl periode i den kommende tid, hvor en af de store begivenheder bliver at flytte Børnehuset Struerdalvej i nye rammer på Gimsinghovedvej, som ventes at stå færdigt næste sommer.

En dygtig leder

Jeanette Enevoldsen, der er centerchef for Skole og Dagtilbud i Struer Kommune, siger om den nye leder:

- Kris er en dygtig leder, og jeg er helt sikker på, at han er den rette på posten til at varetage sikring og udvikling af den daglige, pædagogiske praksis og faglighed samt tage overordnede ansvar i forhold til personale og pædagogfaglig ledelse.

Selv glæder Kris Østergaard sig til at fortsætte i Østbyens Dagtilbud.

- Jeg har haft en rigtig god tid som konstitueret leder i Østbyens Dagtilbud, og jeg ser meget frem til at kunne fortsætte med at stå i spidsen for den dygtige og engagerede personalegruppe, som jeg er heldig at skulle arbejde tæt sammen med, siger han:

- Vi brænder alle for dagtilbudsområdet. Det kan jeg mærke i det daglige arbejde, og jeg er sikker på, at børnene kan det samme.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Gavekort mod misbrug

Det kan godt være, at det virker. Men moralsk er det en glidebane, når man vil til at forære unge misbrugere gavekort for at følge deres misbrugsbehandling. Det er de tre nordvestjyske kommuner, der nu gerne vil have lov til at bruge metoden, hvor man belønner misbrugerne med et gavekort på 200 kroner, efter hver anden ambulante samtale, når de følger behandlingen. Metoden er brugt i andre kommuner, hvor erfaringerne viser, at cirka halvdelen slipper helt ud af misbruget, og det er mere effektivt end andre metoder til afrusning. Det er muligvis rigtigt. Men at samfundet skal til at belønne mennesker økonomisk for at deltage i en behandling, som skatteborgerne i forvejen har betalt dyrt for, og som er til misbrugernes eget bedste, er vanskeligt at forstå. Tænk på hvilket ramaskrig det ville give, hvis landets folkeskoler belønnede eleverne økonomisk for at motivere dem til bedre karakterer? Eller hvis man gav kriminelle penge for at stoppe med at være kriminelle? Også selv om det virkede. Ifølge Center for Rusmiddel og Forebyggelse i Holstebro, som også dækker Struer og Lemvig Kommuner, er der 105 unge misbrugere mellem 15 og 25 år i de tre kommuner. Halvdelen vil kunne have gavn af at deltage i forløbet, vurderer Center for Rusmiddel og Forebyggelse. Det er naturligvis 105 misbrugere for meget, og mange af de 105 har helt sikkert brug for en hjælpende hånd til at droppe misbruget, hvad de heldigvis også kan få. Men man må holde fast i, at der ikke er nogen, der har tvunget de unge mennesker ud i deres misbrug, hvor ulykkeligt og ødelæggende det nu engang er. Læg dertil, at det er grundlæggende forkert at belønne folk for at have dårlige vaner med andre folks skattekroner. Hvad bliver det næste? Skal vi som samfund belønne folk økonomisk for at tabe sig og drikke mindre? Det må på alle parametre være belønning i sig selv, at man kan få et liv uden et misbrug af stoffer, alkohol, spil eller rygning for den sags skyld. Det skal man ikke have betaling for.