Navne

Ny ejendomsmægler

Line Frøkjær. Pressefoto

Holstebro: Line Frøkjær er ny ejendomsmægler samt indehaver af RobinHus Midt- og Vestjylland.

Line Frøkjær bor i en villa i Holstebro, midtby, men er født og opvokset i Hjerm.

- Jeg elsker de skønne store grønne områder og den natur, vi har her i Midt- og Vestjylland, siger hun. Hendes erfaring med boligsalg er erhvervet over mange år i branchen hos flere af de store kæder både som ejendomsmægler og filialbestyrer.

- Jeg er også uddannet køberrådgiver og syn- og skønsmand. Jeg er i dag stolt over at være RobinHus mægler, da det gør, at jeg kan tilbyde et koncept, hvor man som boligejer bliver tilbudt en lav pris for sit boligsalg. Alle overflødige omkostninger er skrået væk, imens jeg ikke går på kompromis med kvaliteten, siger Line Frøkjær.

Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Læserbrev

Ulv eller hybrid? Ulv og hund har fælles gener

Debat: I forbindelse med ankesagen mod Mourits Troldtoft som er dømt i byretten for at skyde en fredet ulv i 2018, fremsætter forsvaret påstand om at det ikke var en ulv der blev skudt, men en ulvehybrid. Mange ulvemodstandere påstår, at de danske ulve ikke er ”rene” ulve, men hybrider, altså en blanding mellem ulv og hund. Formålet med denne påstand er formodentligt, håbet om at få fjernet de danske ulve. Afkommet fra en parring mellem en ulv og en hund vil være en hybrid med statistisk 50% hundegener og 50% ulvegener i genomet (Den samlede genetiske information i kromosomerne). Disse individer kaldes F1 hybrider. Hvis en F1 hybrid får afkom med en ulv, vil afkommet statistisk indeholde 75% ulvegener og 25% hundegener i genomet. Disse kaldes F2 hybrider. Der findes ikke nogen fast definition for, hvor stor en del af genomet i en blanding af hund og ulv skal bestå af hundegener, før der er tale om en hybrid. Når det understreges, at det er ”statistisk”, skyldes det, at de to dyr for det første er så nært beslægtede, at de deler størstedelen af genomet og det derfor er en meget lille del af genomet, der er specifikt for hhv ulv og hund. For det andet, at begge dyr med jævne mellemrum gennem deres fælles historie har byttet gener og for det tredje, at hvert æg og sædcelle bærer en unik kombination af halvdelen af moders - respektive faders – gener og at der i den proces opstår en vis ujævnhed i fordelingen af de typespecifike DNA-sekvenser. Desuden er tæmning af ulv til tamhund sket i flere, uafhængige civilisationer gennem 15.000 – 35.000 år og gennem udvælgelse (senere raceavl) er det forskellige egenskaber ved ulven/hunden, der har været foretrukket.