Annonce
Holstebro

Nyt byggeri: Ny sosu-skole på vej til Holstebro

En ny SOSU-skole er på vej til Holstebro. Pressefoto
En ny sosu-skole er på vej til Holstebro by. Murerfirmaet Jens Jensen har vundet konkurrencen om at opføre den.
Annonce

Holstebro: Efter fem år med at undervise kommende sosu-hjælpere, -assistenter og pædagogiske assistenter i pavillioner ved UCH i Holstebro, trænger man nu til mere faste rammer for eleverne.

- De var ved at være nedslidte. Og vi er ved at have så mange elever her i Struer, Lemvig og Holstebro, der skal have en skole, som kan rumme dem, forklarer Jytte Didriksen (S), medlem af bestyrelsen for Social- og Sundheds Skolen i Herning og Holstebro.

Derfor har man i snart to år arbejdet med planerne om et nybyggeri - en ny skole - i Holstebro.

For et halvt år siden blev der derfor udskrevet en konkurrence, der skulle afgøre hvem, der skal stå for byggeriet. Den konkurrence er nu afgjort.

Det bliver firmaet Jens Jensen, Murer & Entreprenør, der sammen med Søren Andersen Arkitekter, Gjørtz Arkitekter og Oluf Jørgensen har vundet totalentreprisen, som tre entreprisevirksomheder havde budt ind på.

- Det er rigtig, at vi har vundet totalentreprisen. Det er vi selvfølgelig rigtig glade for, siger Jan Bodilsen, direktør for Jens Jensen Murer- Og Entreprenør.

Sosu-elever og pædagogiske assistenter får 3000 nye kvadratmeter at boltre sig på, når den nye skole står færdig i 2021. Pressefoto

Den nye skole

Bygningen, der kommer til at være i tre etager, bliver efter planerne dagligt undervisningssted for 200 elever og 25 undervisere. Den 3000 kvadratmeter store bygning kommer til at ligge ved siden af UCH's bygninger på Døesvej.

- Vi glæder os til at give de mange elever i Holstebro endnu bedre rammer for en god uddannelse på Social- og SundhedsSkolen, siger Mads Schmidt Haagesen, direktør på Social og Sundhedsskolen i Herning, der står som bygherre på projektet.

Budgettet for byggeriet ligger på 55 millioner.

- Men det ender med at koste 60 millioner, da man altid - rent teknisk - regner med 5-8 procent udforudsete udgifter, siger han.

Første spadestik sker i løbet af februar næste år, og man forventer, at byggeriet står færdigt i foråret 2021.

- Det bliver en lidt speciel konstruktion, hvor det bliver træ i stedet for beton i de primære konstruktioner - både for at give et bedre indeklima og for at gøre byggeriet bæredygtigt, siger Mads Schmidt Haagesen.

Han fortæller, at uddannelsen har ventet indtil nu med at bygge nyt, fordi man har afventet effekten af erhvervsuddannelsesreformen, der for tre år siden kortvarigt efterlod skolen med en strukturel nedgang i antallet af elever.

- Vi ville nemt kunne komme til at bygge for småt, siger direktøren.

Den nye kommer til at ligge på Døesvej - ved et areal, hvor der indtil nu delvist har været p-plads.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce
Annonce
Annonce
Leder For abonnenter

Overskud, der ikke kan beskattes

Man skal nærmest have et hjerte af sten, hvis man ikke kan blive bare lidt glad i låget af gårsdagens historie om de 350 ældre borgere, der var til julefrokost med steg, sild, Richard Ragnvald og brune kartofler. Er man i tvivl om, hvorvidt det var en succes, der skabte glæde blandt de ældre, skal man bare se på de medfølgende fotos, der er en sand eksplosion af glæde. Deltagerne var alle "brugere" af Kær.dk, Privathjælpen og TKC Mad, der havde lavet julefrokosten for deres private kunder, der i det daglige får leveret pleje, omsorg eller mad - og som sådan kan man godt kalde det "kundepleje" og "loyalitetsopbyggende". Man kan også bare lade mundvigene vende opad og anerkende, at de ældre faktisk havde en dejlig og festlig dag sammen med andre ligesindede - hvilket man alt for sjældent hører om. Når der kommer historier fra ældre- og plejesektoren er det oftest rædselsberetninger om dårlig bemanding, uværdige forhold med for få bade og borgere, der må finde sig i først at blive taget op ad sengen til middag af et evigt skiftende personale, der sætter dagsordenen. Der er næppe megen tvivl om, at mange kommuner enten ikke har prioriteret ældreservicen højt nok eller for længe har ignoreret den demografiske udvikling, og dermed ikke i tide har taget højde for det stigende pres på ældresektoren. Og der er næppe heller tvivl om, at man mange steder i ældresektoren vil have gavn af at være nogle flere hænder. Men historien om julefrokosten viser bare også, at alt ikke drejer sig om flere penge. De ansatte i de tre firmaer bag arrangementet bruger deres fritid på at servere og sikre, at julefrokosten kan afholdes. Det er et udtryk for både arbejdsglæde og nærvær. Det er overskud af den slags, som heldigvis ikke kan beskattes, men som der er så meget brug for. Det gælder både i forhold til at rekruttere personale til ældreplejen, og det gælder i forhold til troen på, at alt ikke bare kan måles og tidssættes i et kommunalt Excel ark. Godt gået.